Comunitatea susține DoR: un newsletter special

Februarie e cea mai bună lună să te alături abonaților DoR; toate ofertele și surprizele vor apărea într-un newsletter special. Abonează-te.

De-o vreme, în fiecare februarie, reîmprospătăm comunitatea DoR cu membri noi și le prelungim șederea celor cărora iarna le expiră abonamentele. A fost și rămâne o lună importantă, pentru că de la ea ne tragem energia și resursele pentru ce urmează.

A te abona înseamnă a crede și a susține – cât mai direct – felul în care DoR documentează și scrie poveștile României de azi.

Acum, în al zecelea an de DoR, februarie e o lună mai importantă decât oricând, pentru că ne-am stabilit o țintă ambițioasă de strângere de fonduri: 100.000 de lei.

De aceea, îi dedicăm un newsletter propriu, care va ieși între 5 februarie și 1 martie, de două ori pe săptămână, ca să-ți vorbească despre cum se finanțează astăzi jurnalismul, dar și să-ți dea niște oferte dedicate, dintre care majoritatea nu vor fi făcute publice: workshopuri cu membri ai echipei și cu prieteni, abonamente cu cărți ca să păstrăm tradiția anuală „Te abonezi și citești”, agende în stoc limitat, cine și alte surprize.

Abonează-te chiar acum:


 

Am hotărât să facem acest newsletter și această formă specială de campanie din mai multe motive. Ele sunt și o promisiune a ce vei citi:

  • Peste tot în lume, susținerea directă a cititorilor și comunităților este considerată cel mai tangibil viitor al jurnalismului. În multe cazuri, această susținere nu poate fi singura sursă, dar e cea mai valoroasă. Dacă publicul e alături de tine, înseamnă că spui niște povești care sunt utile. O să vă povestim în acest newsletter mai multe despre cum stau lucrurile în afară;
  • Inclusiv în România, presa independentă/alternativă trăiește dintr-o combinație de metode de finanțare, însă publicul, care contribuie prin abonamente și de multe ori prin donații, este esențial. Dacă citești aceste rânduri, e posibil să fi donat către RISE, Recorder, Să fie lumină sau alții. O să-ți povestim și cum văd ei susținerea de către public și ce lecții au învățat;
  • Noi, la DoR, am trecut prin mari emoții în toamnă, când era cât pe ce să nu putem plăti salariile. De aceea, în noiembrie și decembrie, am făcut eforturi mari să echilibrăm situația și am reușit să facem asta doar cu susținere din partea comunității: mai precis, am încasat 100.000 de lei în abonamente și produse în noiembrie-decembrie. Prin comparație, între 1 septembrie și 30 octombrie, am avut, via shopul DoR, încasări de 25.000 de lei. (Carla noastră a procesat continuu comenzi.) Cu banii ăștia, am putut să plătim salariile. O să-ți arătăm, în mai multe episoade, și ce înseamnă susținerea ta pentru DoR;
  • Dincolo de partea de finanțare, vrem să testăm câteva ipoteze: prima este ideea unui newsletter cu o durată limitată de timp. A doua este un spațiu dedicat unui subiect, care să ne permită un dialog cu comunitatea și să ne dea oportunitatea de a face niște încercări pilot – mai ales de întâlniri pe viu.

Nu contează dacă faci deja parte din comunitatea DoR, dacă vrei să ni te alături sau dacă ești doar curios ce vom scrie sau ce oferte vom avea: te așteptăm cu drag.

Newsletterul „Comunitatea susține DoR” e aici.

Prima ediție oficială pleacă către tine pe 5 februarie.

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

*