Reporter
Ana Maria Ciobanu

Ana este reporter la DoR din 2011. Când nu își petrece timpul cu cei doi copii, Alice și Victor, documentează și scrie despre inegalitatea socială, reforma sistemului de protecție a copilului, violență în familie, discriminare. În 2015 a documentat „Un sat pentru Mădălina” – un material despre un grup de donatori care încearcă să ajute o mamă tânără să iasă din sărăcie, care a dus la podcastul Satul Mădălinei – un serial audio în șase episoade despre dragoste, sărăcie și costurile altruismului. Ana e pasionată de concerte, drumeții montane, plimbări și visează la călătorii lungi fără dată fixă de întoarcere. Începând din martie 2018, realizează și podcastul mame, împreună cu Oana Sandu.

Reporter
Andreea Giuclea

Andreea a debutat în echipa DoR în 2012, cu un articol despre tenis. A scris de atunci despre sportivi cunoscuți, ca Simona Halep, Cristina Neagu sau Cătălina Ponor, dar și despre sporturi mai mici, ca scrabble-ul sau jocurile video, pentru că e fascinată de ce putem învăța de la sportivi și de modul în care sportul reflectă lumea în care trăim. Scrie și pentru Lead.ro și face parte din echipa de comunicare a conferinței The Power of Storytelling. În fiecare lună, le trimite colegilor #polițiaredacției, un sumar al lucrurilor caraghioase pe care aceștia le spun.

Reporter
Andreea Vrabie

Andreea este reporter la DoR, creatoarea și gazda podcastului Pe Bune și organizatoarea evenimentelor Pe Bune Live. În 2017, a încheiat un proiect important pentru ea – CreativeMornings Bucharest -, pentru a se concentra pe alte idei la care visează. A petrecut trei ani la Londra unde a studiat Industrii Creative și Culturale și a lucrat pentru publicațiile Wired UK și Protein. Îi place să descopere cum arată procesul creativ pentru alți oameni și să învețe din problemele de muncă cu care aceștia se confruntă. Este un trekkie declarat, îi plac boardgame-urile și are un motan pe care îl cheamă Jay Z.

Creative Director
Artemisa Pascu

Artemisa e graphic designer și art director, specializată în design editorial. A absolvit UNARTE în 2016 cu lucrarea Degradări termice ireversibile, o colecție de două volume care a câștigat în același an premiul pentru experiment tipografic la Cele Mai Frumoase Cărți 2016. Artemisa e și co-fondatoarea PosterJam, un proiect independent care descoperă și promovează afișe create de artiști români și internaționali. Acum trei ani, scana niște ilustrații când pisica ei a urcat pe scanner, iar de atunci scanează orice îi trece prin mână, în general noaptea. În ultima vreme e pasionată de plante și flori, iar toate experimentele ei sunt pe in search of something.

Manager de Distribuție
Carla Lunguți

Carla e manager de distribuție la DoR unde a venit în 2017 ca ucenică pentru că voia să descopere ce ar vrea să facă pe viitor. Nici acum nu este sigură, dar e convinsă că nu mai visează să scrie despre politică, așa cum își dorea. A terminat Facultatea de Jurnalism și, deși, pentru o perioadă a luat o pauză de la scris, speră ca într-o zi să îi apară un articol în revistă. Acum, scrie cartoline, trimite revista în lume și încearcă să creeze o comunitate cât mai mare cu ajutorul campaniilor de abonare. În timpul liber, citește și ascultă podcasturi despre cum muncim, concentrare și anxietate. Răspunde la e-mailuri și telefon la orice oră din zi și din noapte și iubește pinguinii. Îi place să muncească mult și o sperie ideea unei vacanțe de o săptămână în care doar să se relaxeze.

Digital Editor
Cătălina Albeanu

Cătălina e digital editor la DoR din august 2018. A studiat jurnalism la Londra, unde a și lucrat patru ani la un site despre industria media, Journalism.co.uk, și a organizat conferințe pentru jurnaliști. A vizitat multe redacții din Marea Britanie și din Europa pentru a întelege cum se schimbă jurnalismul în ziua de azi, de la procesul editorial la relația cu publicul și la partea de business. A revenit în România în căutarea anotimpurilor, a excursiilor de weekend prin țară, și pentru a învăța să se ocupe de grădina de legume din spatele casei bunicilor ei.

Editor
Cristian Lupșa

Cristian n-a vrut să se facă doctor, deși părinții, neurochirurg și oncolog în Târgu Mureș, sperau să continue tradiția. A supraviețuit unei secții de mate-fizică scriind nopțile la ziarul școlii, pe care-l împăturea împreună cu mama. A dat la jurnalism la București, iar mai târziu a făcut un masterat în SUA, unde s-a îndrăgostit de puterea jurnalismului narativ de a transforma oameni și comunități. În 2009 a fondat DoR, alături de o mână de visători, iar în 2011 a pornit conferința internațională The Power of Storytelling. Când nu scrie mailuri, editează, citește sau bate lumea la cap.

Senior Editor
Georgiana Ilie

Georgiana Ilie – este senior editor la DoR și redactor-șef la Școala9. Lucrează în presă și în sectorul civil de aproape 20 de ani și face parte din echipa DoR de la început, din 2009. De-a lungul timpului a scris despre diferite subiecte, de la demografie și îmbătrânirea populației la cultură, sănătate și servicii de urgență. Cel mai recent a arătat într-un articol care a făcut înconjurul lumii ce se va întâmpla în București la următorul cutremur semnificativ și cât va dura până viața va reintra în normal. Orașul vulnerabil a primit premiul juriului la competiția Superscrieri din 2017 și a coagulat o mișcare activistă de pregătire și reziliență la cutremur. În timpul liber citește, gătește (pe taietel.com), călătorește prin orașe și consumă prea mult YouTube.

Reporter
Ioana Burtea

Ioana scrie despre justiție. A ajuns la asta după peripeții și experimente prin țară și în afară, care au învățat-o mai multe decât orice școală. Crede că s-a vindecat de certitudinile tinereții, faza aia când ai impresia că știi cum o să arate viața și de ce ai nevoie. Din 2017 lucrează la DoR, care îi oferă o platformă pentru a-și înțelege altă pată de pe creier: ideea că totul în viață trebuie să fie corect. Justiția a învățat-o că oamenii sunt imprevizibili, că au motivații surprinzătoare și că e important să caute nuanțele în orice situație.

Reporter
Irina Tacu

Irina e în echipa DoR din 2015, când a pus stăpânire pe rolul de comunicare și om de social media, pe care l-a îmbinat cu mersul pe teren în căutare de povești. Din 2017 e reporter cu normă întreagă și scrie despre lucruri ca discriminare, comunitatea LGBTQ+, viața de adolescent și despre oameni care încearcă să schimbe ceva în comunitatea lor, mergând uneori împotriva curentului. Se laudă că a fost primul intern al revistei, în anul I de facultate, și se bucură că a revenit, pentru că simte că aici îi e locul.

Coordonator de Evenimente
Laura Trocan

Laura este coordonator de evenimente la DoR din iunie 2018. Pasionată de artele spectacolului, domeniu în care s-a și specializat la București și Bruxelles, spune că sala de spectacol este locul în care se simte cel mai conectată la ea însăși. O fascinează ce se întâmplă în spatele cortinei și are emoții la fiecare spectacol, chiar dacă e spectator sau organizator.

Senior Editor
Lavinia Gliga

Lavinia este unul dintre editorii fondatori ai revistei DoR. Entuziastă din fire, a intrat în 2007 în breasla meșteșugarilor de cuvinte, scriind și călăuzind povești despre orice, de la diacritice la păsări și, în general, oameni care trăiesc oarecum în răspăr. Un motiv recurent este adorabila ciudățenie a naturii umane. În 2014 a lăsat Bucureștiul pentru Transilvania natală, pomenindu-se într-un proces activ de căutare și cultivare a propriului rost profesional și personal. În prezent trăiește în Richiș, o Românie distilată într-un sat sibian fost-săsesc, și s-ar putea descrie ca: editor-satelit; scriitoare circumstanțială de timp și de loc; poetă în bucătărie și bucătăreasă pe hârtie; țărancă în ucenicie; întâmplăriță; vecină. Preocuparea curentă sunt avatarele pe care ni le construim când ne arătăm Celuilalt, sau poveștile pe care (ni) le spunem despre noi înșine.

Reporter
Nicoleta Rădăcină

Nicoleta e reporter din ianuarie 2018, când i-a dispărut orice lehamite de a merge la muncă dimineața. A absolvit Filosofia, unde s-a dus ca să învețe „de ce” orice. O interesează constructele sociale și preocupă nedreptățile. Vrea să înțeleagă cum se nasc prejudecățile, dar și cum le putem dărâma din fașă. Pentru că și-a dat licența pe principiul afirmativ al vieții din filosofia lui Nietzsche și ar mânca oricând un aluat pufos cu margini crocante, unii prieteni îi zic Fomietzsche.

Reporter
Oana Sandu

Oana e reporter la DoR din 2012, iar de atunci a intervievat sute de oameni. Este specializată în violența domestică, despre care documentează, scrie și vorbește la evenimente publice. Te poți abona la newsletterul ei pe acest subiect aici.

De-a lungul timpului, a scris despre zidul din Baia Mare, discriminare și identitate romă, cum e să fii părinte de copil cu dizabilitate în România, urmările incendiului Colectiv, dar și despre cel mai mare tezaur monetar de argint.

Crede că cele mai importante texte pe care le-a scris sunt Crima de la grădiniță, Echilibru, povestea unei tinere studente care și-a pierdut viața, și analiza sistemului de nașteri pornind de la propria experiență. Împreună cu Ana Ciobanu, a găzduit mame, un podcast despre relația dintre muncă și maternitate.

Managing Editor
Sorana Stănescu

Sorana este reporter și managing editor DoR, după ce timp de doi ani a coordonat DoR Live, seria de evenimente de live storytelling. E pasionată de educație, justiție socială și construcție identitară și se laudă cu două premii europene pentru jurnalism de investigație. O atrag poveștile complicate și, când e cinică, spune că îi plac mai puțin oamenii și mai mult sistemele. Încă visează să facă și reportaje video, pasiunea ei dintâi, pe care a lăsat-o în așteptare după un masterat de jurnalism de televiziune la Londra și cinci ani la TVR. Pe teren și la volan e cea mai fericită.