S-a lansat DoR #3

Joi, 22 iulie, s-a lansat al treilea număr din Decât o Revistă. În București, o găsești din acest weekend, iar…

Joi, 22 iulie, s-a lansat al treilea număr din Decât o Revistă.

În București, o găsești din acest weekend, iar în țară, de săptămâna viitoare. Aici o lista completă de distribuitori. (O poți comanda și de la noi – cu un e-mail la comanda@decatorevista.ro. Livrarea se va face prin Poșta Română, cu plata ramburs.)

Frunzărește în continuare un sample de 30 de pagini din cele 176:

Majoritatea textelor din acest număr gravitează, în oarecare măsură, în jurul ideii de căutare.

Nu doar căutările lui Otto, punkerul de 16 ani care vrea să schimbe lumea (Otto e personajul de copertă) ci și ale regizorului Cristi Puiu, protagonistul unui portret amplu semnat de Cristian Lupșa. Pentru Puiu, filmul nu e un produs final, tăiat, împachetat și pus pe raft, ci o cercetare despre lume și oameni, care începe de la o idee și, ideal, nu se termină niciodată.

Despre Vama Veche veți afla – dintr-un dublu eseu, fotografic și scris – că este rezultatul căutării neîntrerupte a unui loc nou, pe care să-l colonizăm, să-l apropriem, iar mai apoi, când l-au descoperit și alții, să-l abandonăm. Iar despre moda românească aflați dintr-un pachet senzațional fotografiat de Alex Gâlmeanu și dublat cu un text de Matei Schwartz, că mai are mult de muncă până să devină o industrie.

DoR în sine e o căutare a unui centru în care să ne regăsim pe măsură ce lumea devine tot ai fragmentată. Nu vânăm subiecte la extreme, nu căutăm noul de dragul de a ajunge primii la ceva, ci încercăm să înțelegem – documentând, întrebând, observând – cine suntem, ce gândim, ce vrem și ce facem.

Nu e nici pe departe o imagine completă a României de azi, dar e câte o felie ocazională pe care vrem s-o împărțim și s-o disecăm împreună cu voi. DoR face jurnalismul pe care-l face pentru a crea acest context de regăsire, de empatie, în speranța că dacă înțelegem ce ne apropie vom reuși să construim împreună.

Te ajută ce ai citit? La DoR, credem că jurnalismul bun ne ajută să ne transformăm viețile. Oricât de imprevizibile par aceste vremuri, vom continua să scriem cu grijă și empatie, să căutăm soluții pentru a ne simți conectați și mai rezilienți. Împreună. Susține-ne munca.  


Acest articol apare și în:


3 comentarii la „S-a lansat DoR #3

  1. […] 3, proaspăt lansat, din Decât o Revistă, e despre căutări. Aşa spune Cristi Lupşa, decât tatăl şi mama […]

  2. […] multe alte chestii faine. Detalii despre pret, livrare si locatiile de achizitionare gasiti aici Aici gasesti un sample de 30 de pagini This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink. […]

  3. […] să se dea pe bicicletă. O spunea revista Paste anul trecut, o întăreşte ultimul număr Decât o Revistă. Eu zic că bicicletele sunt mai mult decât nişte vehicule de accesorizat hipsteri. […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *