Simona Halep: Reîntâlnirea cu Radwanska

În această noapte, Simona Halep joacă pentru calificarea în cea mai importantă finală a ei de până acum. O întâlnește…

În această noapte, Simona Halep joacă pentru calificarea în cea mai importantă finală a ei de până acum. O întâlnește pe Agnieszka Radwanska, a treia jucătoare a lumii, în semifinalele Indian Wells, turneu imediat ca valoare după Grand Slam-uri.

E a șasea întâlnire dintre cele două și a treia de când Simona a început urcușul spre vârf. Iar ascensiunea a început cu prima ei victorie împotriva polonezei, în mai 2013, la turneul de la Roma. Simona era pe locul 64 și nu o bătuse niciodată pe Radwanska, al cărei stil de joc i se părea imposibil de descifrat. A găsit atunci cheia, într-un meci de trei seturi, și a început să creadă că poate să câștige în fața numelor grele din tenisul feminin. Au urmat șase titluri, un sfert de finală la Australian Open și intrarea în Top 10.

A întâlnit-o din nou pe Radwanska acum o lună, în semifinale la Doha. A învins-o iar, de data asta mai autoritar, mai rapid și cu mai multă siguranță, câștigând apoi și finala. A fost un nou declic, care a punctat transformarea ei dintr-un outsider care provoacă surpriza într-o adversară constantă și greu de depășit, care pleacă cu șanse cel puțin egale. „Nu am jucat rău atunci”, își amintește Radwanska, „dar ea a jucat incre­di­bil. Nu am putut face nimic ca să câș­tig”.

Meciul de azi nu are favorite și outsideri, ci două jucătoare de top, pe care le despart doar două trepte în clasament; ambele cu un joc solid, complex și atractiv și ambele cu șanse de calificare.  Și orice se va întâmpla, Simona va urca de luni pe locul 5 în clasamentul WTA, cel mai bun ocupat vreodată de o româncă.

Citește aici prima parte a articolului despre Simona Halep din DoR #15. Comandă revista de pe shop-ul nostru până duminică, 16 martie, și o primești cu transport gratuit prin FAN Courier.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *