Simona Halep: Reîntâlnirea cu Radwanska

În această noapte, Simona Halep joacă pentru calificarea în cea mai importantă finală a ei de până acum. O întâlnește…

În această noapte, Simona Halep joacă pentru calificarea în cea mai importantă finală a ei de până acum. O întâlnește pe Agnieszka Radwanska, a treia jucătoare a lumii, în semifinalele Indian Wells, turneu imediat ca valoare după Grand Slam-uri.

E a șasea întâlnire dintre cele două și a treia de când Simona a început urcușul spre vârf. Iar ascensiunea a început cu prima ei victorie împotriva polonezei, în mai 2013, la turneul de la Roma. Simona era pe locul 64 și nu o bătuse niciodată pe Radwanska, al cărei stil de joc i se părea imposibil de descifrat. A găsit atunci cheia, într-un meci de trei seturi, și a început să creadă că poate să câștige în fața numelor grele din tenisul feminin. Au urmat șase titluri, un sfert de finală la Australian Open și intrarea în Top 10.

A întâlnit-o din nou pe Radwanska acum o lună, în semifinale la Doha. A învins-o iar, de data asta mai autoritar, mai rapid și cu mai multă siguranță, câștigând apoi și finala. A fost un nou declic, care a punctat transformarea ei dintr-un outsider care provoacă surpriza într-o adversară constantă și greu de depășit, care pleacă cu șanse cel puțin egale. „Nu am jucat rău atunci”, își amintește Radwanska, „dar ea a jucat incre­di­bil. Nu am putut face nimic ca să câș­tig”.

Meciul de azi nu are favorite și outsideri, ci două jucătoare de top, pe care le despart doar două trepte în clasament; ambele cu un joc solid, complex și atractiv și ambele cu șanse de calificare.  Și orice se va întâmpla, Simona va urca de luni pe locul 5 în clasamentul WTA, cel mai bun ocupat vreodată de o româncă.

Citește aici prima parte a articolului despre Simona Halep din DoR #15. Comandă revista de pe shop-ul nostru până duminică, 16 martie, și o primești cu transport gratuit prin FAN Courier.

Te ajută ce ai citit? La DoR, credem că jurnalismul bun ne ajută să ne transformăm viețile. Oricât de imprevizibile par aceste vremuri, vom continua să scriem cu grijă și empatie, să căutăm soluții pentru a ne simți conectați și mai rezilienți. Împreună. Susține-ne munca.  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *