Intră în comunitatea DoR în luna februarie cu un abonament digital anual și te poți înscrie la unul din cele cinci ateliere cu echipa DoR. Abonamentul digital anual costă 110 lei* și împreună cu invitația la atelierul preferat vei primi:

  • Revista in format digital, de la primul număr până la cel mai recent
  • Cont pe platforma dor.ro/comunitate cu povești din redacție și schimb de idei de la membrii din comunitate;
  • Scrisoarea de la DoR, newsletterul săptămânal cu recomandări și vești din redacție;

Cu excepția webinarului de scriere creativă cu Georgiana Ilie, atelierele se desfășoară în București, la redacția DoR iar numărul de locuri este limitat la 15 participanți/sesiune.

* Plătești în siguranță cu cardul, direct la noi pe site. Abonamentul continuă câtă vreme vrei să ne susții (și nu-ți expiră cardul). Din contul tău de pe site poți întrerupe oricând susținerea sau schimba datele cardului. Oferta de abonament cu ateliere este valabilă doar pentru cei care se abonează în perioada 1-29 februarie 2020.

Editorul Cristian Lupșa

Abonament digital anual

110,00 lei / an

& Atelier de storytelling cu Cristian Lupșa

Când suntem copii, avem poveştile în sânge. Apoi, pe măsură ce devenim adulţi, pe măsură ce acceptăm slujbe cu tot mai multe responsabilităţi, conducând echipe şi generând strategii, uităm sau chiar ajungem să negăm importanţa poveştilor în ceea ce facem şi ceea ce spunem.

Atelierul de storytelling facilitat de editorul fondator DoR, Cristian Lupșa, e o ocazie bună să ne amintim cum ne pot ajuta poveștile să comunicăm mai bine cu echipele noastre, cum pot convinge oamenii de o direcţie, cum pot explica un fenomen, cum pot pune în context o experienţă, cum ne pot, până la urmă, defini ca oameni. Vom discuta nişte concepte teoretice despre poveşti, vom face exerciţii şi vom încerca să aplicăm o serie de instrumente care ne pot face povestitori mai eficienţi.

Andreea Vrabie

Abonament digital anual

110,00 lei / an

& Cum faci un podcast interviu, cu Andreea Vrabie

Învață cum poți realiza un podcast interviu cu Andreea Vrabie, gazda podcastului Pe Bune. Vom discuta despre idei care pot genera un podcast, despre cum se face documentarea înainte de înregistrare, cum conduci interviul sau cum creezi o comunitate în jurul podcastului tău. Vom înregistra vocea ta în studio, cine știe, poate va fi o mostră de debut pentru podcastul tău. 

Oana Barbonie

Abonament digital anual

110,00 lei / an

& Cum povestim fără să scriem, atelier-laborator cu Oana Barbonie

Oana Barbonie a studiat jurnalism și urmează să-și dea dizertația în antropologie vizuală cu un documentar despre magia casnică practicată în satele din Oltenia. E art director la Școala9 și vânează moduri prin care să apropie oamenii de vizual de reporteri și invers, pentru că orice apare la mijlocul ciocnirii e terenul jurnalistico-vizual în care s-a antrenat și se simte confortabil.

S-a apucat de colaj în liceu ca să nu fie nevoie să vorbească despre ce simte și de atunci vorbește despre ea și despre lume prin ilustrație, fotografie, video, animație și desene (adesea pe post-it-uri). 

Atelierul va cuprinde trei ore de conversații și de experimente vizuale. Se adresează oricui și nu presupune talent, studii sau experiență în domeniu. Vei lucra cu mâinile, cu hârtia, cu acuarele. Te vei murdări de lipici. Nu vei avea timp să te gândești “fir-ar, nu desenez bine”. Vei pleca acasă cu poveștile pe care le construiești.

Cătălina Penciu

Abonament digital anual

110,00 lei / an

& Atelier de fotografie culinară cu Cătălina Penciu

Vino la trei ore de discuții și experimente cu și despre fotografie culinară cu Cătălina Penciu. Povestim despre cum alegem fundalurile potrivite, importanța spațiului negativ în compoziție și un exercițiu fotografic ad-hoc.

Cătălina gătește de când se știe. În copilărie făcea torturi din nisip pe plajă şi tocăniţe de cartofi pe plita bunicii, în cele mai mici cratiţe posibile. Cătălina e co-autoarea newsletterului Omnivor, care la fiecare două săptămâni evaluează relația noastră cu mâncarea și legăturile uneori surprinzătoare între obiceiurile de consum și mediu, ingrediente, bani sau calitatea vieții. Cătălina are și un newsletter personal, Eat/Cook/Travel cu povești despre mâncare, tips&tricks de food photography și noutăți din #bucătăriaexperimentelor.

Jo Ilie

Abonament digital anual

110,00 lei / an

& Atelier de scriere creativă cu Georgiana Ilie

Cel mai important lucru pe care l-am înțeles despre scris în 20 de ani de jurnalism este că a scrie înseamnă a rescrie. Ce înseamnă asta? Că scrisul, ca orice meșteșug, se învață și se stăpânește prin practică neîntreruptă. Nu ține de talent, nici de liniște perfectă, nici de un anume pix. Ci de exercițiu, de simț (auto)critic constructiv și de curiozitatea de a citi texte bune. Atelierul de scriere creativă vă va da instrumentele să vă formați aceste deprinderi.

(acest text a fost rescris de trei ori)

Ești deja membru al comunității noastre? Fii cu ochii pe viitoarele newslettere Scrisoare de la DoR pentru a vedea ce ateliere îți vom pregăti. Dacă te interesează unul dintre atelierele de mai sus, scrie-ne la comunitate@decatorevista.ro și vom lua în calcul feedback-ul tău.