#20 Domnica Petrovai

Despre trecuturi pe care le tragem după noi în relații, despre masculinitate educată greșit, depresie și cum să fii bine cu tine într-un cuplu.

Anul trecut, pentru documentarea la povestea crimei de la grădiniță, am reîntâlnit-o pe Domnica Petrovai, psihoterapeută, fondatoarea Școlii pentru Cuplu, consultant și trainer pentru companii care susțin relațiile sănătoase la locul de muncă.

Locuiește la Cluj și este mamă. Este parte dintr-o echipă de psihologi care ajută profesorii, părinții și elevii unei școli private din Cluj să aibă relații sănătoase în școală. Poți citi mai multe despre asta și aici.

Poate chiar ați citit-o recent, pentru că anul trecut a publicat Iubește și fii iubit(ă) Aproape totul despre relația de cuplu, o carte care ajută să ne gândim sănătos la relația de cuplu.

Am invitat-o în studio, ca să ne povestească care sunt provocările relațiilor moderne de cuplu. Am vorbit despre ce întâmplă când apare copilul în cuplu, așteptările ideale pe care le avem de la parteneri, cum a avea grijă de noi – la propriu – poate aduce schimbări în relație, dar și despre un lucru mare: suntem produsul unei societăți care a trăit mulți ani într-o traumă colectivă.

Episodul este pe Transistor, Stitcher, iTunes și alte aplicații de podcast, unde puteți asculta și alte episoade din primul sezon.

mame, podcastul despre echilibrul dintre muncă și maternitate, este prezentat de IKEA România.

Credit foto: Cătălin Georgescu