Media DoR e o asociație non-profit care spune, publică, predă și promovează poveștile adevărate ca unelte esențiale pentru a ne transforma viețile, organizațiile și societatea și a ne apropia unii de alții.

DoR e o publicație independentă care spune povești adevărate pentru a-și sprijini comunitatea să înțeleagă, să empatizeze, să descopere soluții și să acționeze.

Valorile echipei și ale muncii noastre
 
Avem grijă. Ne pasă unii de alții în echipă, de publicul nostru, de abonații noștri și de întreaga comunitate DoR. Suntem atenți ca fiecare să fie văzut, ascultat sau sprijinit în misiunile personale. Grija dezvoltă empatie, care generează conexiune.
 
Credem în adevăr. Jurnalismul bun, indiferent de formă, e construit din informații documentate și verificate. Credem în căutarea, verificarea și spunerea adevărului, atât în poveștile pe care le spunem, cât și în interiorul organizației.
 
Suntem transparenți. Explicăm deciziile editoriale și organizaționale. Îi ajutăm pe alții cu ce-am învățat, ca să pornească publicații sau alte proiecte. Împărtășim bucuriile, dificultățile și deciziile pe care le-am luat: atât pe cele editoriale, cât și pe cele organizaționale, indiferent de rezultatul produs. Intern, comunicăm deschis, mai ales când luăm decizii care îi pot afecta pe ceilalți.
 
Învățăm împreună. Vrem să spunem cele mai bune povești și să creăm cel mai bun loc în care poți face asta. Ne sprijinim ca să ajungă fiecare să producă cea mai bună muncă pe care o poate produce. Construim un cadru pentru ca fiecare membru al echipei să se dezvolte, să ceară și să primească ajutor și să aibă oportunități de dezvoltare. Învățăm alături de comunitatea DoR, discutând și descoperind nevoi și deslușind lecții din complexitatea situaților și evenimentelor pe care le acoperim.
 
Acționăm și ne implicăm. Vrem ca poveștile noastre să ofere oamenilor unelte și soluții ca să-și poată trăi viața mai bine și să se implice activ în transformarea comunităților lor. Intern, ne încurajăm unii pe alții să fim parte activă a schimbării: avem libertatea să inovăm, să experimentăm, să provocăm starea de fapt, să cerem și să facem lucruri noi.

Scurt istoric

De 12 ani, DoR spune povești online, într-o revistă trimestrială de jurnalism narativ, în podcasturi, pe social media și pe scenă. Pornită ca un experiment care trebuia să se întâmple o singură dată, revista (pe atunci „Decât o Revistă”) a continuat datorită susținerii financiare și emoționale a unei comunități extinse de români din țară și străinătate, care au cumpărat revista, au cumpărat bilete la evenimente și produse cu sigla DoR.

S-au și mobilizat să ne doteze prima redacție cu fotolii, canapele, căni și tacâmuri, au devenit ambasadori ai noștri în comunitățile lor, ne-au ajutat să găsim povești relevante sau să găsim specialiști cu care să vorbim despre subiectele pe care le documentăm, au făcut teren alături de noi sau pentru poveștile DoR. 

Comunitatea DoR a fost de la început motivul pentru care existăm și a făcut parte din ADN-ul fiecărei povești pe care am spus-o.

Susține jurnalismul care aduce oamenii împreună.

Inițiative DoR

Pe lângă poveștile pe care le găsești pe dor.ro și în paginile revistei, te poți întâlni cu DoR în mai multe feluri, atât online cât și în lume.

The Power of Storytelling

Cel mai mare eveniment din Europa de Est dedicat storytellingului, conferința PoS construiește pe ideea că poveștile au puterea de a schimba lumea și de a ne vindeca. În 10 ani, a devenit un must-go al toamnei pentru o comunitate loială și diversă. În fiecare toamnă, aducem în România povestitori cu statut de star în domeniile în care lucrează: media, arte, afaceri. Ediția aniversară de 10 ani are loc în octombrie 2021 în București.

DoR Live

DoR Live e cea mai mare revistă vie din România. La DoR Live conceptul şi dinamica unei reviste sunt transpuse pe scenă alături de unii dintre cei mai neconvenționali și relevanți jurnaliști și artiști ai momentului. În două ore, pe scenă se succed 20-25 de povești. Ca într-o revistă, avem materiale mai scurte, mai lungi, mai vesele, mai triste. Avem și publicitate. Pe scenă urcă reporteri, scriitori, actori, muzicieni, prieteni ai DoR.

Scopul e să provoace o întâlnire între poveste și public, să creeze emoție și empatie și să ne conecteze cu întâmplările redate și între noi.

Peste 2.000 de oameni au văzut spectacolele din 2019. Chiar dacă nu le filmăm, poți să vezi aici un album foto și pe YouTube câteva momente mai speciale.

Podcasturi

DoR este printre pionierii podcastingului din România. Am început în 2017 cu Pe Bune, un podcast-interviu despre munca și viața creativă, premiat de mai multe ori la Webstock, și apoi Satul Mădălinei, primul podcast narativ din România, un serial audio în șase episoade despre dragoste, sărăcie și costurile altruismului.

De-a lungul timpului am produs și: 
mame, o serie de interviuri cu mame despre muncă și maternitate, despre echilibrul sau haosul dintre ele, tranziția de la maternitate la muncă, vinovăția, fricile, dar și proiectele care se nasc din întâlnirea celor două; 
Răzleții, un serial audio despre momentul ăla în viață când trebuie să decidem ce vom face când vom fi mari.  

DoR Pop Up

Echipa DoR a ieșit des din București pentru proiecte complexe. În aprilie 2018, am fost la Alba Iulia pentru a explora capitala Unirii în anul centenarului și am publicat povești din oraș documentate împreună cu un grup de liceeni pasionați de jurnalism. Tot în 2018 am pornit și DoR pe Drum, o inițiativă de a ne vizita comunitatea de cititori și susținători din afara Bucureștiului, care ne-a dus până acum la Timișoara, Iași, Cluj, Sibiu și Satu Mare. Inițiativele acestea s-au transformat în DoR Pop Up, pariul nostru că cele mai relevante povești pentru cititorii noștri se întâmplă în locurile în care viața obișnuită se intersectează cu dorința de schimbare, nu pe culoarele puterii de la București. În iulie 2019 am mutat toată redacția la Târgu Mureș timp de cinci zile, iar în toamna lui 2019 am făcut mai multe descinderi la Vaslui, de unde vom produce o serie de povești.

Newslettere 

Poveștile DoR pot ajunge direct în inboxul tău prin mai multe newslettere tematice:
Concentrat – esența DoR într-un newsletter zilnic și matinal;
Să vorbim despre violența din familie, cu Oana Sandu;
Povești din sport, cu Andreea Giuclea;
Stare de DoR – un newsletter săptămânal cu vești din redacție, povești și recomandări de la comunitate, doar pentru susținătorii DoR.


Citește și despre:

Impactul jurnalismului nostru

Cum facem ce facem