15 minute cu care să-ți începi ziua

Concentrat este esența DoR într-un newsletter matinal. Îți spunem ce-ar trebui să știi despre ieri ca să nu ieși în lume stingher, trimitem recomandări neașteptate, pe care să vrei să le împărtășești, spunem și ilustrăm povești despre oameni ca tine sau ca cei pe care (încă) nu-i înțelegi. 

Nu rata niciun shot

Gazda Concentrat

Aici Nicoleta Rădăcină (toată lumea îmi spune Nicole). Sunt reporter la DoR și gazda ta de luni până vineri, cât scriu și curatoriez meniul zilnic. Iubesc ratonii (am unul cu o pizza în bot tatuat pe braț), mâncarea și să trec de la blond la roz la turcoaz la gri cât ai zice hasmațuchi (o buruiană din familia morcovului). 

În Concentrat încerc să-ți fiu ghid prin lume. Îți spun cu ce ar trebui să rămâi din zecile de știri, ce dealuri mai urcă oamenii din jur și ce soluții găsesc când dau de munți, ce-ar mai fi de citit, de văzut sau de făcut, și las loc de momente de serendipity

Când scriu, ies povești ca Ajutor de bucătar în Sfântu Gheorghe, pentru care am lucrat o săptămână într-un restaurant local, sau Pentru tine, ceva veșnic, despre cum trăiește o familie tânără cu o boală incurabilă.

Concentrat în 6 doze diferite

Cum donezi plasmă convalescentă, celebrarea unei nunți într-o stupină și evoluția pandemiei în viața unui medic infecționist. 

Memorii, nostalgie și niște nonficțiune, ce pierdem când muncim fără să putem fi împreună și un podcast de Michelle Obama. 

Ce fac wikipediștii, cum te poate ajuta neuroștiința în viața de zi cu zi și un clip ASMR cu tors de pisică. 

10 muzee, 10 bufnițe, 12 rețete de gazpacho și o grămadă de sfaturi practice de ocolit fauna locală pe munte. 

Un gamer adâncește prin YouTube cultura violenței împotriva femeilor, internetul ca un spațiu pentru teatru altfel și un album în 10 versuri.

Cum se vând bicicletele post-stare de urgență, primul weekend cu evenimente de 500 de oameni și o listă de resurse.

Ce spun cititorii

Un espresso informațional care te trezește la realitatea zilei și te energizează. Nu mi-a scăpat nici unul pînă în prezent. Cu el îmi încep ziua. Apreciez mult recomandările – articole, podcasturi, muzici etc.
Alex Luchici

Concentrat e singurul newsletter pe care îl citesc cap-coadă zilele astea pentru ca îmi dă energie și idei. E un fel de espresso mental și antidot pentru inerție. Mereu găsesc ceva la care să mă gândesc mai mult, în care să vreau să mă implic cumva, sau să dau cuiva mai departe.
Andreea Năstase

Este o plăcere să citesc în fiecare dimineață acest newsletter, îmi place mult formatul și diversitatea temelor din fiecare zi.
Laura Hurmuz

 Îmi vine să spun că mi-aș dori și mai multe subiecte în el, dar asta nu e o sugestie bună (e deja foarte muncit pentru un newsletter zilnic). De-abia îl aștept pe următorul!
Sonia Micu

Nu rata niciun shot