DoR Live: ce înseamnă că revista prinde viață

La o revistă live, nu știi dinainte ce se întâmplă, și nici n-o poți vedea din nou, pentru că nu înregistrăm niciodată…

La o revistă live, nu știi dinainte ce se întâmplă, și nici n-o poți vedea din nou, pentru că nu înregistrăm niciodată cap-coadă. DoR Live e o experiență unică și te sfătuim să te lași pe mâna noastră ca să vezi cum se desfășoară o revistă pe scenă.

DoR Live e o succesiune de povești ordonate și conectate astfel încât să transmită o experiență. Pentru fiecare eveniment curatoriem o serie de bucăți de nonficțiune – fie ele în format text, audio, video, citite, dansate, jucate sau (re)interpretate. Doar dacă ești în sală poți lua parte la revista-spectacol, pentru că nu va mai fi niciodată recreată în aceeași formulă.

Pe 4 mai, poveștile din show au stat sub semnul generațiilor – a ce le diferențiază, unește sau definește.

???? Pe 20 iulie se întâmplă din nou. De data aceasta, la DoR Live&Loud punem reflectoarele pe voci noi, oameni noi, dar și pe producții proaspete ale unor artiști pe care poate deja îi știi. Vrem să dovedim că într-o România confuză politic există efervescență culturală. Vrem ca DoR Live să-ți dea încredere și curaj să dai viață ideilor tale, să te pună la treabă și să te lase cu senzația de „Da, pot!”. Vom ajunge din Ferentari în Hălmăgel, din Delta Dunării în Delta Văcărești, din Paris în București, de la prima noapte la ultimul bairam, cu un strop de vanilie și niște rap.

DoR Live&Loud e un proiect cultural organizat de DoR (Decât o Revistă) și co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național, prezentat de BRD Groupe Société Générale și susținut de Mercedes-Benz Romania, Ciuc Premium și AQUA Carpatica.

Sperăm să te vedem în sală la 19:30, la Muzeul Național al Țăranului Român, Studioul Horia Bernea. Află aici mai multe detalii și cumpără-ți bilet înainte să fie sold-out. (PS: În septembrie aducem DoR Live și la Cluj.) 

CE SPUN ALȚII

Iată cum s-au simțit câțiva dintre artiștii care au fost pe scenă la DoR Live: Revista prinde viață, pe 4 mai:

???? Cam asta se face la DoR Live: se privesc ochi în ochi oamenii din spatele, din și de dincolo de paginile revistei. Se strâng împreună, ca într-un grup (tot mai) mare și puternic de prieteni. Și, după părerea mea, asta e rețeta sigură pentru a seta un viitor mai bun. (Patrick Brăila, activist LGBT și regizor)

???? Mulțumim DoR Live pentru că oferă spațiu și unor povești necesare și nespuse, prezentate din perspective diverse. Mă ajutați să creez punți și să arăt că istoria ‘lor’, a romilor, înseamnă istoria NOASTRĂ. (Alina Șerban, regizoare) 

???? DoR Live a fost ca un post de avangardă într-o bătălie, adunând într-o mișcare editorială live tot felul de topicuri și de oameni care pot să spună lucruri despre care se vorbește încă foarte puțin. A ținut loc de o dezbatere despre generații, de care avem mare nevoie. (Svetlana Cârstean, poetă)

???? A avut o energie foarte bună, a fost o revistă pe scenă, chiar am simțit asta. Momentul meu preferat a fost Cioara vs. Porumbel. Înainte știam care e pasărea mea preferată, acum nu mai știu așa de sigur. (Lavinia Braniște, scriitoare)