Mihaela Mangu a absolvit Facultatea de Sociologie și este președintele Asociației Anais care oferă servicii gratuite de consiliere juridică și psihologică.

Atât asociația pe care o reprezint cât și celelalte ONG-uri care activează în domeniu fac eforturi pentru a face unele schimbări/modificări atât la nivel  legislativ cât și în ceea ce privește procedura de lucru în cazurile de violență în familie. Pentru ca autoritățile să ia în considerare cele solicitate de noi este nevoie să existe cât mai multe solicitări privind emiterea unui ordin de protecție astfel încât organele competente să aprecieze că există un interes major și că solicitările privind modificările sunt bazate pe situații de fapt reale.

Îndemnăm victimele violenței în familie să ceară ajutorul poliției, ONG-urilor și instanțelor de judecată pentru a ieși din relația abuzivă în care se află. Nu sunt singure și există servicii specializate la care pot apela si solicita sprijin. O persoană informată este întotdeauna o persoană puternică.