Marian Ignat

19 ani, student la Facultatea de Științe Politice din București, Focșani.

Pentru Marian Ignat pasiunea de a reprezenta elevii a început de când avea 13 ani și locuia în Adjud, pentru că, spune el, „m-am prins că școala e prea puțin pentru mine”. Nu a câștigat alegerile pentru Consiliul Școlar al Elevilor nici în clasa a VII-a, nici într-a VIII-a, dar o ajuta la proiecte, ca voluntar, pe Irina Novac, președinta de atunci. 

La 15 ani s-a mutat în Focșani, pentru că îl simțea ca pe un loc în care se poate dezvolta, și a fost, pe rând, reprezentant pe clasă, apoi pe școală și pe județ, dar și implicat în departamentul de presă ori în cel de PR și comunicare. În toată perioada în care s-a implicat și-a dorit să reducă proiectele irelevante și să aducă în oraș unele care aveau o continuitate, nu doar un impact pe moment. 

În clasa a X-a, când era vice-președinte al Consiliului Județean al Elevilor Vrancea, a făcut primul proiect individual, pentru că în oraș nu exista nimic cultural pe zona de film. A văzut un call pe Facebook pentru ambasadori ai Super, un festival de scurtmetraje pentru adolescenți, și a aplicat. Apoi a început să coordoneze proiectul, i-a cerut ilustratorului George Roșu să-l ajute cu un afiș, a programat postări online, a făcut promovare pe internet, gif-uri cu secvențe importante din filme și a pus afișe în liceu. Evenimentul a avut loc la Cinema Balada și a strâns peste 200 de oameni, iar unii dintre ei au venit cu prăjituri și sclipici, care dădeau atmosfera de festival.

În vara lui 2017 a reușit să aducă în oraș și Grow, un proiect destinat adolescenților, care oferea traininguri pe soft skills: cum să-ți gestionezi banii, cum să ții un discurs, cum să capeți încredere în tine. A vorbit cu cei de la Școala de Valori, care dezvoltau proiectul, și au adus traineri din Brazilia, India, Grecia și SUA.

Simte că orașul s-a dezvoltat și că inițiativele lui au reușit să-i motiveze și pe ceilalți să continue proiecte sau să le facă pe ale lor.

Își dorește să studieze științe politice, dar nu și-a ales profilul ca să devină politician în viitor, ci pentru că își dorește să înțeleagă cu adevărat domeniul, nu să fie „un simplu părerist”. A aplicat la o facultate din Amsterdam, unde putea să combine materii diferite, care să-i ofere mai multe perspective, de la politici publice la psihologie, dar nu a intrat. Vrea să mai încerce încă o dată, fie la mijlocul semestrului, fie în sesiunea următoare de admiteri, dar până atunci a intrat primul la Facultatea de Științe Politice din București. Își dorește să vadă cum funcționează unele sisteme, ca mai apoi să le îmbunătățească: „Politic nu ține numai de politică, ci ține de modul în care funcționează lumea”.

Contribuie și tu la poveștile care vindecă.

Tot ce-am trăit în ultimii doi ani ne-a însemnat pe viață și va lăsa în continuare urme. La DoR vom continua să scriem despre suferințe individuale și colective, cum le înțelegem și le transformăm în surse de putere și încredere, cum reclădim ce nu mai e și cum găsim soluții la lipsurile și ineficiența sistemelor care ne trădează. Cumpără un abonament digital ca să ne susții misiunea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.