Fii supereroul 102%. Susține poveștile bune.

Te hipercalifici în funcția de erou redirecționând cei 2% din impozitul pe venit către Media DoR, asociația non-profit…

2% pentru DoR

Te hipercalifici în funcția de erou redirecționând cei 2% din impozitul pe venit către Media DoR, asociația non-profit care editează revista. Depui până pe 25 mai 2015 (la administrația financiară de unde ai domiciliul, direct la registratură sau prin poștă, cu confirmare de primire) declarațiile 200 sau 230 și titlul este al tău.

Datele noastre sunt:
Denumire: Asociația Media DoR
Cod de identificare fiscală: RO 27996310
IBAN: RO27INGB0000999902333954 , deschis la ING Bank

Mai jos găsești mai multe detalii despre DoR și ce declarații/cum trebuie să completezi:


DoR (Decât o Revistă) este o publicație independentă, tipărită de asociația Media DoR. Printre cele mai importante cheltuieli pe care le avem sunt cele legate de documentare, tipar și redacție. Iată ce putem face în funcție de cât de mulți dintre voi ne ajută:

>> Cu banii direcționați către noi de 932 de membri ai comunității DoR putem plăti tiparul celor patru numere pe care le publicăm într-un an.

>> Cu 2% de la 201 dintre voi am putea plăti cheltuielile de documentare ale tuturor articolelor dintr-un an.

>> 2% de la 13 oameni ar acoperi cheltuielile de deplasare ale unui reporter pentru documentarea unui articol amplu.

*Calculele se bazeză pe un salariu mediu estimat al cititorilor DoR.

Am precompletat formularele 200 și 230 cu datele Media DoR ca să-ți ușurăm procesul. În funcție de situația în care te încadrezi, iată pașii pentru redirecționarea celor 2%:

A. Dacă veniturile realizate în 2014 sunt DOAR din salarii

  1. Completezi declarația 230, doar capitolele I (Date de identificare a contribuabilului) și II.2. (Destinația sumei reprezentând 2%). Declarația poți să o descarci de aici.
  2. Depui declarația direct la registratura administrației financiare de care aparții sau o trimiți prin poștă, cu confirmare de primire.

B Dacă veniturile din 2014 sunt din activități independente (alte venituri în afara salariului):

  1. Completezi declarația 200, cu veniturile realizate. La capitolul III.2. (Destinația sumei reprezentând 2%) treci datele de identificare ale Asociației Media DoR. Declarația poți să o descarci de aici.
  2. Depui declarația direct la registratura administrației financiare de care aparții sau o trimiți prin poștă, cu confirmare de primire.

Alte informații:

  • Daca nu cunoști suma corespunzătoare a 2% din impozit, poți lăsa căsuța necompletată, deoarece, cf. art. 84, alin. 3 din Codul fiscal: „…Organul fiscal competent are obligația calculării, reținerii și virării sumei reprezentând până la 2% din impozitul datorat .”
  • Se completează și se depune DOAR una din cele două declarații, în funcție de situația în care te afli.
  • Declarația se completează în două exemplare: un exemplar rămâne la Administrația Financiară și un exemplar rămâne, după primirea numărului de înregistrare, la tine. În cazul în care declarația este trimisă prin poștă, se trimite un singur exemplar; al doilea exemplar rămâne la tine, alături de formularul cu confirmarea de primire primit de la poștă.
  • Poți afla adresa sediului administrației financiare de unde ai domiciliul aici.