Povestea ta în DoR

DoR te provoacă la cel mai important concurs pe care l-am organizat până acum – spune o poveste personală care convinge, emoționează, iluminează și câștigă șansa de a fi editat și publicat.

Noi, editorii Decât o Revistă, vrem ca revista să fie despre tine, să publicăm materiale care ilustrează, aprofundează și explică lumea în care trăiești. O cale sunt eseurile personale, o formă de jurnalism rară în România. Aceste texte folosesc experiența autorului pentru a spune o poveste despre un adevăr universal, folosesc o situație concretă pentru a ilustra o idee mare.

Am folosit eseul personal încă din primul număr — unul dintre textele publicate în DoR #1, o meditație despre sâni, a fost menționat de nenumărate ori în sondajul nostru recent ca fiind printre cele mai bune materiale publicate până acum. Am recidivat în DoR #2 cu două eseuri puternice, unul despre identitatea națională, celălalt despre cum susții o relație de durată. Texte similare au apărut și în DoR #3 (cum poți locui în birou fără să te prindă nimeni) și DoR #4 (ce înseamnă să renunți la balet, cum pleci din țară).

Credem că toți avem povești de împărtășit și a sosit timpul să le auzim pe-ale tale.

DoR te provoacă la cel mai important concurs pe care l-am organizat până acum — spune o poveste personală care convinge, emoționează, iluminează și câștigă șansa de a fi editat și publicat. Cele mai bune și mai profunde texte pot ajunge în paginile DoR. Altele vor fi publicate online.

Vom alege trei texte preferate, iar autorii lor vor primi câte un exemplar din numărul pilot al DoR, scoase din colecția personală a editorilor revistei.

Ce trebuie să faci:
– scrie nu mai mult de primele 1.000 de cuvinte dintr-un eseu personal. Dacă întreg textul e mai scurt de 1.000 de cuvinte, îl primim cu drag;
– trimite-l pe adresa dor@decatorevista.ro până pe 5 decembrie cu subiectul „Povestea mea”.

Ce-ți recomandăm:
– să citești textele personale publicate până acum în DoR ca să înțelegi cum ne dorim noi să fie făcută trecerea de la o situație specifică la o poveste mai mare;
– să nu uiți că e vorba de o poveste reală, nu de ficțiune. Nu inventa, nu construi scene și personaje false.
– să nu te gândești că trebuie să găsești un eveniment spectaculos. Cele mai bune povești pornesc de la ceva banal: cum ai început să colecționezi timbre pentru că-ți aminteau de copilărie, cum dependența de tehnologie te-a apropiat de actualul soț, cum ți-ai îndepărtăt colegii după ce ai fost făcut șef, cum viața ta este organizată în jurul nevoilor câinelui etc.

Dacă ai întrebări, scrie-ne la dor@decatorevista.ro.

PS: Dacă n-ai completat încă chestionarul DoR, o poți face aici.

Ți se pare important ce ai citit?

Dacă ce citești te ajută, cumpără un abonament digital. E cea mai directă formă de susținere pentru munca noastră. Om cu om, vom strânge o comunitate care nu doar va fi un garant al sustenabilității, ci și una care contribuie și ne sprijină în a răspunde nevoilor prin povești despre cum muncim, cum relaționăm cu mediul, cum putem schimba educația, cum putem construi o societate mai echitabilă, cum putem trăi mai echilibrat.


Acest articol apare și în:

DoR #5

Metamorfoză
Primăvară, 2011

Cumpără revista

3 comentarii la Povestea ta în DoR

  1. […] vorbeam despre un concurs,nu? DoR ofera cititorilor sansa de a castiga primul numar al revistei si de a li se publica […]

  2. foarte misto ideea voastra, m-am gandit si eu sa scriu, dar…

    imi pare rau ca pun asta intr-un comentariu, dar…. puteti modifica titlul? e POVESTEA nu POVESTA… sorry… 🙁

  3. draga redactie
    mai este valabil concursul si pentru 2011?

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *