9 poveşti care merită citite/văzute/ascultate

Cei nouă vorbitori de la ediția din acest an a The Power of Storytelling au câștigat cam tot ce e de câștigat…

Cei nouă vorbitori de la ediția din acest an a The Power of Storytelling au câștigat cam tot ce e de câștigat în materie de premii de jurnalism american. Nu sunt doar printre cei mai buni povestitori din lume, ci sunt și niște mentori în arta și tehnica spusului de povești despre realitățile în care trăim sau cu care ne confruntăm.

În zilele rămase până la eveniment vă recomandăm câte o poveste de-a fiecăruia. Citiți, vedeți, ascultați. Dacă vă decideți pe ultima sută de metri să vă înscrieți, găsiți detalii aici.

Chris Jones, Esquire US.
The Things that Carried Him – o poveste cutremurătoare despre drumul pe care îl face trupul unui soldat american de pe front până la groapă.

Mike Sager, Esquire US
The Man Who Never Was – portretul unui jucător de fotbal american care, din cauza drogurilor, n-a ajuns niciodată starul care ar fi putut să fie.

Jacqui Banaszynski, Missouri School of Journalism
AIDS in the Heartland – au trecut aproape 25 de ani de când Jacqui a documentat ultimele luni din viața unui cuplu de fermieri americani bolnavi de HIV/SIDA.

Walt Harrington, University of Illinois
Dubya and Me – timp de un sfert de secol, autorul a stat cu ochii pe George W. Bush. La finalul mandatului acestuia, a sosit timpul pentru un rezumat.

Travis Fox, Travis Fox Films
Women’s Work – poveștile unor femei antreprenor într-o Rwanda post-genocid.

Alex Tizon, University of Oregon
Thom Jones and the Cosmic Joke – un om de serviciu care scrie în timpul liber ajunge să fie publicat într-o revistă literară de prestigiu, iar viața i se dă complet peste cap.

Starlee Kine, Radio Producer
Dr. Phil – după ce s-a despărțit de prietenul ei, Starlee caută ajutor ca să scrie un cântec de dragoste. Așa ajunge să-l caute pe Phil Collins.

Pat Walters, Radiolab
Yellow Rain – o poveste despre adevăr științific vs. adevăr emoțional care a generat multe controverse. Atenție la final.

Evan Ratliff, The Atavist
Vanish – autorul încearcă să dispară, fără urme. O mulțime de internauți pornesc în căutarea lui, folosindu-se de amprentele digitale pe care le-a lăsat în urmă. ●

Comentariile sunt închise.