Dar dacă… (Cum e să trăiești cu anxietate)

„Dar dacă…” este prima parte a unui proiect multimedia mai extins care isi propune sa exploreze costurile personale…

Notă: Acest material a câștigat premiul III la categoria Multimedia la concursul Superscrieri 2012.

Dar Daca (What If) from andrei pungovschi on Vimeo.

A trăi cu anxietate e ca-n povestea lui Ion Creangă cu drobul de sare – aștepți un rău care îți vine greu să crezi că te va ocoli. Această teamă nejustificată poate creea o stare permanentă de îngrijorare, de „dar dacă…”, care ne poate aliena și scoate din societate.

Video-ul este prima parte a unui proiect multimedia mai extins care isi propune sa exploreze costurile personale și sociale pentru oamenii care suferă de anxietate în Romania. Proiectul este realizat de Cristian Lupșa și Andrei Pungovschi și puteți afla mai multe despre el din jurnalul de lecturi pe care l-au ținut pe Tumblr. Documentarea a fost posibilă datorită unui grant din partea Rosalynn Carter Fellowship for Mental Health Journalism.

Muzica a fost compusă de Alex Băla, iar grafica îi aparține Ramonei Todoca.

O altă parte a acestui proiect, un colecție de povești personale și alte texte despre anxietate a apărut săptămâna asta în Dilema Veche.

Ți se pare important ce ai citit?

Dacă ce citești te ajută, cumpără un abonament digital. E cea mai directă formă de susținere pentru munca noastră. Om cu om, vom strânge o comunitate care nu doar va fi un garant al sustenabilității, ci și una care contribuie și ne sprijină în a răspunde nevoilor prin povești despre cum muncim, cum relaționăm cu mediul, cum putem schimba educația, cum putem construi o societate mai echitabilă, cum putem trăi mai echilibrat.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *