Dar dacă… (Cum e să trăiești cu anxietate)

„Dar dacă…” este prima parte a unui proiect multimedia mai extins care isi propune sa exploreze costurile personale…

Notă: Acest material a câștigat premiul III la categoria Multimedia la concursul Superscrieri 2012.

Dar Daca (What If) from andrei pungovschi on Vimeo.

A trăi cu anxietate e ca-n povestea lui Ion Creangă cu drobul de sare – aștepți un rău care îți vine greu să crezi că te va ocoli. Această teamă nejustificată poate creea o stare permanentă de îngrijorare, de „dar dacă…”, care ne poate aliena și scoate din societate.

Video-ul este prima parte a unui proiect multimedia mai extins care isi propune sa exploreze costurile personale și sociale pentru oamenii care suferă de anxietate în Romania. Proiectul este realizat de Cristian Lupșa și Andrei Pungovschi și puteți afla mai multe despre el din jurnalul de lecturi pe care l-au ținut pe Tumblr. Documentarea a fost posibilă datorită unui grant din partea Rosalynn Carter Fellowship for Mental Health Journalism.

Muzica a fost compusă de Alex Băla, iar grafica îi aparține Ramonei Todoca.

O altă parte a acestui proiect, un colecție de povești personale și alte texte despre anxietate a apărut săptămâna asta în Dilema Veche.

Îți e util ce citești? Înainte de a pleca, vrem să te rugăm ceva.

Credem că jurnalismul bun oferă soluții și creează punți între oameni. În această perioadă dificilă, toate eforturile noastre editoriale se îndreaptă către a scrie despre cum se schimbă viața noastră în vremuri de izolare și cum ne putem conecta mai bine. Susține-ne să facem jurnalismul care contează pentru întreaga societate. 

Abonează-te.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *