Ești un explorator sau un constructor?

Recomandări de citit care te vor ajuta să-ți descoperi tipul de temperament și să-ți transformi calendarul dintr-o povară într-o binecuvântare.

BETTER JOURNALISM:

[1] Cum împachetezi azi jurnalismul? Mario Garcia, designer legendar și autorul The Story, despre cum trebuie să se schimbe redacțiile și procesele de lucru pentru o epocă în care digitalul și printul se îmbină fericite. Lecția esențială? No solo numbers. (Audio, 30 min)

[2] Less is more. Crește-ți audiența, publicând mai puțin. Publisherii care își construiesc afacerile în mediul digital și-au dat seama că oamenii citesc mai puțin online decât în print, deci poate n-ar trebui să aibă atâta conținut. Ce înseamă decizia asta pentru cum lucrează un reporter și cum funcționează un model de business e TBD. (Text, 5 min)

BETTER WORK:

[1] Cum te organizezi: ca maker sau ca manager? Una dintre tensiunile fundamentale în muncă este despre cum lucrăm și câte întreruperi sunt utile pentru ce facem. Dacă ești un maker, ai nevoie de blocuri neîntrerupte de timp de lucru. Dacă ești manager, trăiești cu întreruperi constante. Dacă le îmbini, trebuie s-o faci strategic și să privești calendarul nu ca pe e o povară, ci ca pe o binecuvântare. Annie Dillard în The Writing Life: „How we spend our days is, of course, how we spend our lives. What we do with this hour, and that one, is what we are doing. A schedule defends from chaos and whim. It is a net for catching days.” (Text, 20 min)

[2] Armaggedonul ședințelor. Într-o zi, Dropbox a eliminat toate întâlnirile din calendar. Apoi și-a rugat echipele să evalueze care ar trebui să revină în calendar, și de ce. Rezultatul a fost bun, însă lecția esențială e alta: nevoile se schimbă odată cu organizația, deci procesele și rutinele trebuie să se schimbe și ele. Le putem ajuta împreună. (Text, 10 min)

BETTER YOU:

[1] Ești un explorator? Sau un constructor? Și ce înseamnă? 
Testul antropologului Helen Fisher împarte lumea în patru tipuri principale de temperament în funcție de neurotransmițătorul dominant. Poți fi un explorator, un negociator, un director sau un constructor. Întotdeauna unul dintre aceste sisteme va fi dominant în cum ne raportăm la lume. La tine care e? Eu sunt negociator-explorator. (Text, 20 min)

[2] Emotional Hijacking. Poți privi momentele în care o situație te copleșește prin lentila teoriei lui Daniel Goleman care vorbește despre capacitatea de a-ți identifica, înțelege și controla emoțiile. De ce? Pentru că altfel vei interacționa cu lumea în secvențe de răbufniri, nu în conversații despre granițe și nevoi. (Text, 10 min)


Better Journalism ::: Better Work ::: Better You este un newsletter bilunar despre muncă trimis de Cristian Lupșa către echipa DoR, acum și pentru susținători.