Lansare DoR #2

Ce au în comun femeile tinere care schimbă România, scriitorul Filip Florian, bicicletele, statutul de minoritar și șaormele? Toate sunt piese ale puzzle-ului românesc pe care l-am asamblat în al doilea număr Decât o Revistă.

Vom lansa DoR #2 vineri, 9 aprilie, de la ora 19:30 în Club Control, str. Academiei nr. 19.

Inițial am gândit Decât o Revistă ca un proiect unicat, un exemplu de cum ar putea să arate și ce ar putea să conțină o revistă. O revistă care să respecte standarde înalte atât editorial, cât și vizual și care să le vorbească sincer cititorilor despre lumea în care trăiesc și lucrurile care îi preocupă. Reacțiile la numărul pilot ne-au determinat să continuăm proiectul, cu periodicitate trimestrială. Revista este finanțată din contribuțiile cititorilor și mostre creative de publicitate tipărită.

În numărul de primăvară, DoR propune pe copertă următoarea teză: un nucleu de femei tinere schimbă lucrurile în România. Ajută oameni, determină și girează trenduri, experimentează, creează, caută. Materialul este completat vizual cu fotografii de Miri Bratu și Alex Gâlmeanu. Gâlmeanu a fotografiat pentru acest număr o copertă pe care sunt peste 60 de femei, una din cele mai spectaculoase imagini de revistă surprinse vreodată în România.

În plus, în cele 128 de pagini găsiți un portret al regizorului Radu Muntean, o analiză a popularității magiunului de Topoloveni, o radiografie a unei relații de 8 ani în prag de eșec și un eseu scris de Diana Dondoe despre experiența de a fi fotografiată de un maestru japonez excentric (da, e cu frânghii).

Vom distribui revista în București – în librăriile Cărturești și Anthony Frost – și în țară în rețeaua Cărturești. Cei care nu au un Cărturești în orașul lor, o pot comanda prin Poștă, cu plata ramburs (comanda@decatorevista.ro). DoR #2 costă 25 de lei.


Acest articol apare și în:

DoR #2

Primăvară, 2010

Cumpără revista