#12 Bianca Poptean

O jurnalistă povestește cum a învățat răbdare și optimism de la copilul ei născut prematur.

Bianca Poptean e jurnalist de 18 ani și e mama lui Teo (16 ani) și a lui Mihai (9 ani). E de asemenea director de comunicare al Asociației Unu și Unu pentru Prematurii din România.

Iar toamna aceasta începe un master în Psihopedagogia scolii incluzive ca să învețe cum să-l sprijine și mai bine pe Mihai, fiul ei cel mic care s-a născut la 27 de săptămâni și 1100 de grame cu șanse minime de supraviețuire. Peste toate acestea, e și mamă singură.

În acest episod, Bianca îi povestește Anei cum reușește să lucreze eficient în intervalele de 50-60 minute cât Mihai are vreo terapie, cum se machiază la semafor și doarme cu bigudiuri. Dar mai ales, Bianca vorbește despre izolare, judecata celor din jur și cum și-a găsit puterea de a se gândi și la ea după ani în care nu-și punea problema nici măcar să se vopsească.

Episodul este pe Soundcloud, Stitcher, iTunes și alte aplicații de podcast, unde puteți asculta și alte episoade din primul sezon.

mame, podcastul despre balansul dintre muncă și maternitate, este prezentat de IKEA România.

Credit foto: Maria Negrotă

Îți e util ce citești? Înainte de a pleca, vrem să te rugăm ceva.

Credem că jurnalismul bun oferă soluții și creează punți între oameni. În această perioadă dificilă, toate eforturile noastre editoriale se îndreaptă către a scrie despre cum se schimbă viața noastră în vremuri de izolare și cum ne putem conecta mai bine. Susține-ne să facem jurnalismul care contează pentru întreaga societate. 

Abonează-te.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *