Ne vedem pe Slack!

Vrem să fim mai aproape ca oricând de tine în aceste vremuri incerte și am creat un spațiu unde să comunicăm instant, pe Slack.

De pe 14 martie am început să scriem zilnic un newsletter cu informații noi despre evoluția coronavirusului și a noastră, o comunitate izolată care-și pune întrebări despre cum ne vom trăi viețile de acum încolo și cum și le vor trăi cei mai puțin norocoși de lângă noi.

Nu e ușor să faci schimbări în ritmul de muncă în vremuri de distanțare socială. Uneori, faci haz de necaz când ecranul îngheață fix când așteptai un răspuns, când pisica sare pe tastatură și ce părea să fie cel mai confortabil loc din casă e acum transformat în birou. Alteori, distanțarea ne duce pe o pantă alunecoasă de anxietate și trebuie să fim îngăduitori cu ceilalți și cu noi înșine.

În noul ritm pe care încercăm să-l deprindem, realizăm încă o dată cât suntem de privilegiați să avem sprijinul vostru ca să facem jurnalism relevant și util tuturor. Jurnalul de pandemie și articolele pe care le scriem, adunate în categoria coronavirus pe site, sunt astăzi cel mai relevant conținut pe care îl putem oferi comunității noastre de cititori. 

Pentru a continua să documentăm cu aceeași grijă și profunzime, dar și pentru că s-ar suprapune majoritatea conținutului, am hotărât să ne concentrăm eforturile de publicare în Jurnalul zilnic și în articole pe dor.ro pentru o perioadă. Newsletterele Scrisoare de la DoR, Actualizatorul de duminică, Omnivor, dar și conținutul de comunitate vor reveni la program obișnuit după ce viețile tuturor vor redeveni predictibile. Știm că vei înțelege, pentru că știm că ne susții financiar nu doar pentru ce îți oferim ție, în comunitate, ci mai ales pentru că putem să ajungem cu jurnalismul nostru la cât mai multă lume.

Dar pentru că vrem să fim mai aproape ca oricând de tine în aceste vremuri incerte, am creat un spațiu unde să comunicăm instant, pe Slack. (Slack este o aplicație pentru munca în echipă: noi o folosim la DoR de câțiva ani pe post de chat intern, actualizări rapide de muncă, dar și ca loc în care ne comandăm mâncare la prânz și râdem la meme.) L-am ales pentru că vrem să fie un spațiu sigur, în care să vorbim despre ce ne preocupă în ultima vreme, cum ne putem sprijini unii pe alții, cum lucrăm de acasă sau pur și simplu cum ne mai luăm gândul de la griji.  

Ca să intri pe Slack-ul ComunitateaDoR, mergi la acest link și creează-ți contul, apoi vezi ce spații de discuție am construit.  Ne auzim acolo!