Seminariile The Power of Storytelling – Alex Gâlmeanu, 15 februarie

* Locurile la Seminarul The Power of Storytelling din 15 februarie au fost revendicate. În martie urmează o nouă…

* Locurile la Seminarul The Power of Storytelling din 15 februarie au fost revendicate. În martie urmează o nouă ediție, cu un alt povestitor invitat, așa că stați aproape. *

Pe 15 februarie demarăm Seminariile The Power of Storytelling, o serie lunară de discuții despre meșteșugul poveștilor, organizată împreună cu Fundația Calea Victoriei și Friends For Friends Foundation. Evenimentul va avea loc în mansarda FFFF, de la ora 19:00. Intrarea e 25 de lei și necesită înscriere, la contact@victoriei.ro.

 

Suntem ființe narative. Ne explicăm viețile și lumea prin povești. Deși trăim vremuri în care se discută soarta, rolul și forma informației, avem o certitudine: va fi mereu nevoie de povești bine construite, care să explice, să descopere, să emoționeze și să ne conecteze. Iar aceste povești pot fi spuse cu orice mijloace.

Acesta e scopul Seminariilor The Power of Storytelling : să cunoaștem povestitori și să le aflăm meșteșugul, fie că folosesc cuvinte, imagini, sunete sau cine știe ce alte instrumente.

O extensie a conferinței anuale de jurnalism narativ fondate de DoR, care va aduce și în acest an jurnaliști americani care să predea și să inspire, Seminariile explorează spunerea de povești convingătoare și în alte domenii.

Întâlnirile vor fi lunare și sunt dedicate oricui vrea să învețe să-și spună mai bine poveștile, să folosească unelte noi și să afle care sunt mecanismele poveștilor în varii medii. Fiecare ediție va avea un invitat care își va explica meșteșugul și apoi va fi descusut de participanți.

Invitatul primei ediții, din 15 februarie, este fotograful Alex Gâlmeanu, prieten al DoR și unul dintre cei mai iubiți fotografi români contemporani. El va vorbi despre cum a învățat să spună povești prin imagini, care sunt provocările acestui mediu și cum evoluează el într-o lume în care tehnica e tot mai accesibilă iar conținutul e tot mai important.

Intrarea costă 25 de lei. Pentru că numărul de locuri e limitat, intrarea se face doar pe baza înscrierii prealabile la contact@victoriei.ro.

Evenimentul va avea loc în mansarda FFFF, pe Strada Ion Brezoianu nr. 4, etaj 4, sector 5.

 

Seminariile The Power of Storytelling sunt organizate împreună cu Fundația Calea Victoriei și Friends For Friends Foundation.

Povestirile vor fi însoțite de o porție de optimism de la Pufuletii Gusto.

Chiar și în aceste vremuri, misiunea noastră rămâne aceeași: spunem povești adevărate pentru a ne sprijini comunitatea să înțeleagă, să empatizeze, să descopere soluții și să acționeze. Pentru asta avem nevoie de cât mai mulți susținători.

Între 1 octombrie și 15 noiembrie, vrem să ne dublăm comunitatea de abonați. Dacă ajungem la 4.500 de oameni care ne susțin, veniturile din abonamente vor fi jumătate din cele necesare ca să producem jurnalismul pe care îl facem.

Susține-ne cu un abonament digital. Cu 15 lei pe lună sau 150 de lei pe an, ne aduci mai aproape de țintă și investești direct în echipa noastră editorială. 

Abonează-te.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *