Seminariile The Power of Storytelling – Marian Crişan, 27 aprilie

Pe 27 aprilie organizăm un nou Seminar The Power of Storytelling, o discuție despre meșteșugul poveștilor cu regizorul…

Pe 27 aprilie organizăm un nou Seminar The Power of Storytelling, o discuție despre meșteșugul poveștilor cu regizorul Marian Crișan. Evenimentul va avea loc în mansarda FFFF și începe la ora 19:00 – intrarea se face de la 18:30. Participarea costă 30 de lei. Pentru că locurile sunt limitate, e necesară înscrierea la contact@victoriei.ro și plata se face în avans.

Seminariile The Power of Storytelling sunt organizate împreună cu Fundația Calea Victoriei și Friends For Friends Foundation.

 

 

Suntem ființe narative. Ne explicăm viețile și lumea prin povești. Deși trăim vremuri în care se discută soarta, rolul și forma informației, avem o certitudine: va fi mereu nevoie de povești bine construite, care să explice, să descopere, să emoționeze și să ne conecteze. Iar aceste povești pot fi spuse cu orice mijloace.

Acesta e scopul Seminariilor The Power of Storytelling : să cunoaștem povestitori și să le aflăm meșteșugul, fie că folosesc cuvinte, imagini, sunete sau cine știe ce alte instrumente.

O extensie a conferinței anuale de jurnalism narativ fondate de DoR, care va aduce și în acest an jurnaliști americani care să predea și să inspire, Seminariile explorează și alte domenii. Întâlnirile sunt lunare și sunt dedicate oricui vrea să învețe să folosească unelte noi și să afle care sunt mecanismele poveștilor în varii medii. Fiecare ediție va avea un invitat care își va explica meșteșugul și apoi va fi descusut de participanți.

Invitatul ediției din 27 aprilie este regizorul Marian Crișan, unul dintre reprezentanții „noului nou val” al filmului românesc, remarcat mai întâi cu scurtmetrajul Megatron, premiat la Cannes în 2008, apoi cu Morgen – o comedie dulce-amară despre un imigrant turc care, în fuga spre Germania, se lipește de familia unui paznic de supermarket din Salonta. Crișan ne va vorbi despre puterea filmului de-a crea lumi autentice și instrumentele pe care le folosește pentru a ne ține țintuiți în scaune.

Participarea costă 30 de lei. Pentru că locurile sunt limitate, e necesară înscrierea la contact@victoriei.ro și plata se face în avans.

Evenimentul va avea loc în mansarda FFFF, pe Strada Ion Brezoianu nr. 4, etaj 4, sector 5.

Intrarea se face de la 18:30. Evenimentul începe la 19:00.

 

Seminariile The Power of Storytelling sunt organizate împreună cu Fundația Calea Victoriei și Friends For Friends Foundation.

Povestirile sunt însoțite de o porție de optimism de la Pufuletii Gusto.