DoR Story Club caută membri

Nouă, celor de la Decât o Revistă, ne place să citim, ne place să discutăm despre ce citim și ne place să întâlnim…

Nouă, celor de la Decât o Revistă, ne place să citim, ne place să discutăm despre ce citim și ne place să întâlnim oameni cărora le plac aceste două activități.

De aceea ne-a venit ideea de a organiza DoR Story Club, o serie de întâlniri în care să discutăm relaxat și informat despre texte de jurnalism narativ și să ne îmbogățim în felul ăsta lista de lecturi, aparatul analitic și scriitura.

Prima sesiune DoR Story Club va avea șapte întâlniri, de câte două ore, la redacția DoR. Perioada de desfășurare e 13 februarie – 26 martie – în fiecare luni, de la 18:30.

Înainte de fiecare întâlnire vom citi un text – unele sugerate de noi, altele de participanți. (Cel mai probabil toate vor fi în engleză și alese din jurnalismul făcut în afară, mai ales în SUA.) Când ne vom întâlni, îl vom comenta și diseca și vom vedea cum a fost documentat, structurat și scris, ce efecte a urmărit să obțină și care sunt ideile mari din spatele lui. (Imaginea de mai sus e schema desenată a unui text – vom încerca să facem asta cu fiecare text citit.)

Ca să vă faceți idee de ce vom citi, iată trei texte de care editorii noștri sunt îndrăgostiți și pe care probabil le vom discuta la Club:
– “Into the Light” de Robert Kurson
– “A murder foretold” de David Gran
– “The Peekaboo Paradox” de Gene Weingarten

Sunt 12 locuri disponibile. Prețul pentru participare e 100 de lei și se va plăti la prima ședință. Abonații DoR 2012 au acces gratuit.

Doritorii sunt rugați să ne trimită pe dor@decatorevista.ro, până pe 3 februarie:
– numele, vârsta, ocupația și date de contact (e-mail și telefon)
– un link către un articol care le-a plăcut mult și 2-3 paragrafe în care să detalieze de ce.

Vom selecta cele mai convingătoare 12 argumentări. (Numărul de locuri e limitat și din rațiuni de spațiu. Vor urma și alte sesiuni DoR Story Club.)