
Viața mea de mamă pe WhatsApp
Ce faci când toți părinții se mută în telefonul tău?
Grupurile de WhatsApp sunt noul instrument de comunicare informală între părinți în ceea ce privește chestiunile școlare. Iar în categoria chestiunilor școlare intră tot, de la temele pentru a doua zi, până la pierderea stilourilor și căciulițelor; de la spinoasa problema a cadourilor pentru „Doamna” și profesori, până la organizarea diverselor serbări și banchete. Gândiți-vă că într-o clasă de la o școală (sau grădiniță) obișnuită de stat sunt în jur de 30 de copii.
Asta înseamnă cel puțin tot atâția părinți (în general mamele sunt cele mai active, tații preferând să iasă din grupuri încă de la început) și tot atâtea opinii pe orice subiect. Dependența de smartphone și obișnuința de a comunica fără oprire (și fără autocenzură) ne aduc în situația năucitoare de a găsi între 50-100 de mesaje pe un astfel de grup, după numai o zi de absență.
Chiar dacă vrei să stai deoparte, nu poți, pentru că acolo se discută lucruri importante pentru viitorul copilului. Am creat mai jos cele mai întâlnite sincope de comunicare, inspirate de momente reale din viața unui astfel de grup.





Acest articol a fost publicat în cadrul proiectului Școala9, creat de DoR și BRD – Groupe Société Générale.
S-ar putea să-ți mai placă:
Discurs simplu vs. educație complicată
Când discursul public al ministrului educației simplifică problemele și adâncește diviziunile, cum putem ajunge la facilitarea dialogului între părinți și profesori?
„Nu mai suntem sclavi de 166 de ani, dar eu văd și astăzi ura.”
O tânără a scris o piesă despre sclavie pentru că a înțeles că dacă îți auzi povestea, o simți.
Bully-ul spune că îi pare rău
Robert Ardelean are 21 de ani și este student la Administrarea Afacerilor la ASE. În școală a fost bully cu colegii pe care i-a perceput mai slabi. Spune că îi pare rău, dar filosofia lui de viață nu s-a schimbat prea mult.