Viața mea de mamă pe WhatsApp

Ce faci când toți părinții se mută în telefonul tău?

Grupurile de WhatsApp sunt noul instrument de comunicare informală între părinți în ceea ce privește chestiunile școlare. Iar în categoria chestiunilor școlare intră tot, de la temele pentru a doua zi, până la pierderea stilourilor și căciulițelor; de la spinoasa problema a cadourilor pentru „Doamna” și profesori, până la organizarea diverselor serbări și banchete. Gândiți-vă că într-o clasă de la o școală (sau grădiniță) obișnuită de stat sunt în jur de 30 de copii.

Asta înseamnă cel puțin tot atâția părinți (în general mamele sunt cele mai active, tații preferând să iasă din grupuri încă de la început) și tot atâtea opinii pe orice subiect. Dependența de smartphone și obișnuința de a comunica fără oprire (și fără autocenzură) ne aduc în situația năucitoare de a găsi între 50-100 de mesaje pe un astfel de grup, după numai o zi de absență.

Chiar dacă vrei să stai deoparte, nu poți, pentru că acolo se discută lucruri importante pentru viitorul copilului. Am creat mai jos cele mai întâlnite sincope de comunicare, inspirate de momente reale din viața unui astfel de grup. 

Strângere de fonduri pentru cadoul doamnelor (grădiniță)
Petrecerea de Secret Santa (clasa a șasea)
Intermezzo teatral absurd (clasa pregătitoare)
În deplasare
Urări de ziua națională

Acest articol a fost publicat în cadrul proiectului Școala9, creat de DoR și BRD – Groupe Société Générale.