Viitor la purtător: Burse de jurnalism

În perioada aprilie 2014 – decembrie 2014, Decât o Revistă/Asociația Media DoR, împreună cu ING Asigurări de Viață…

 

Viitor-la-purtator-01_site

În perioada aprilie 2014 – decembrie 2014, Decât o Revistă/Asociația Media DoR, împreună cu ING Asigurări de Viață derulează programul de burse pentru jurnaliști „Viitor la purtător”.

„Viitor la purtător” este un concurs de jurnalism pe teme sociale în cadrul căruia vor fi acordate cinci burse pentru realizarea unor materiale jurnalistice ample (reportaje, portrete etc.) care să exploreze relația românilor cu viitorul personal: Sunt fataliști? Pasivi? Dependenți de alții? Dimpotrivă?

Scopul acestui concurs este să contribuie la generarea de materiale jurnalistice care să ducă la o mai bună conștientizare a problemelor de care un individ ar trebui să țină cont în planificarea viitorului personal.

> Cui i se adresează
Tuturor jurnaliștilor interesați să dezvolte proiecte editoriale – reportaje, anchete, portrete – pe tema propusă. Jurnaliștii pot fi angajați la o instituție media, colaboratori sau liber profesioniști.

> Ce înseamnă un proiect
În cadrul acestui concurs vor fi alese pentru finanțare propuneri care au în vedere schimbările sociale din România de azi (de demografie, reformarea unor sisteme sociale etc.), natura relațiilor dintre individ și familie, stat sau societate și modul în care transformările prin care trec acestea vor influența societatea în viitor.
Pe parcursul acestui proiect, jurnaliștii selectați vor trebui să documenteze un reportaj, un portret, o narațiune, o anchetă sau altă formă de jurnalism care ilustrează și explică subiectul ales.

> Câte propuneri de proiecte vor fi selectate
Vor fi selectate pentru finanțare 5 propuneri de proiecte. Suma care va fi alocată realizării unui proiect este de 1.000 de euro (brut).

> Deadline și ce trebuie să conțină aplicația

Aplicația constă în:
– formularul de înscriere completat (descărcați formularul);
– materiale din portofoliu (dacă n-ați avut linkuri de introdus în formular);
– CV.

Deadline: 09 mai 2014.
Trimiteți aplicațiile pe adresa viitor@decatorevista.ro
Proiectele câștigătoare vor fi anunțate pe 19 mai 2014.

> Alte informații esențiale
– Completați cu atenție formularul de aplicare.
– Fiecare jurnalist poate înscrie în concurs un singur proiect.
– Fiecare material publicat va fi în mod obligatoriu însoțit de mențiunea că documentarea materialului a fost posibilă datorită unei finanțări în cadrul proiectului Viitor la Purtător, susținut de Decât o Revistă și ING Asigurări de viață.
– Jurnaliștii selectați vor lucra pe tot parcursul documentării și scrierii acestor materiale cu editori de la Decât o Revistă.
– Materialele vor fi publicate în Decât o Revistă, Dilema Veche și Hotnews.

> Juriul
Selecția proiectelor va fi realizată de un juriu format din Gabriel Dobre, editor Decât o Revistă, Adrian Lungu, senior editor Decât o Revistă, Mircea Vasilescu, redactor-șef Dilema Veche, Cristian Pantazi, redactor-șef Hotnews și Carmen Soare, director marketing ING Asigurări de Viață.

Comentariile sunt închise.