#15 Alina Hara

De ce ar vrea o mamă să-și continue munca?

Alina Hara e antropolog, are un doctorat în folclor japonez si locuieste in Okinawa, Japonia împreună cu partenerul ei Ryuta și fiica lor, Mirei.

La finele verii, Alina a venit în studioul mame împreună cu Mirei și Ryuta care tocmai demisionase de la postul de pilot al pazei de coastă, ca să fie lângă ele. Cei trei nu știau cum își vor echilibra carierele și familia, dar aveau o ”deschidere totală pentru ce o să se întâmple”.

Cum ajungi să nu te temi de necunoscut cu o bebelușă în brațe? Te obișnuiești cu incertitudinea încă din timpul sarcinii, nu îți umfli așteptările și lași viața să te surprindă.

Pe Alina nu au speriat-o nopțile de somn puțin, era obișnuită cu asta, grație parcursului ei academic. De când a devenit mamă, a continuat să călătorească și să meargă la conferințe împreună cu Mirei și alege să se bucure când reușește să asculte o treime din discursuri, în loc să se întristeze pentru ce pierde.

Episodul este pe Soundcloud, Stitcher, iTunes și alte aplicații de podcast, unde puteți asculta și alte conversații din primul sezon.

mame, podcastul despre echilibrul dintre muncă și maternitate, este prezentat de IKEA România.

Îți e util ce citești? Înainte de a pleca, vrem să te rugăm ceva.

Credem că jurnalismul bun oferă soluții și creează punți între oameni. În această perioadă dificilă, toate eforturile noastre editoriale se îndreaptă către a scrie despre cum se schimbă viața noastră în vremuri de izolare și cum ne putem conecta mai bine. Susține-ne să facem jurnalismul care contează pentru întreaga societate. 

Abonează-te.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *