#15 Alina Hara

De ce ar vrea o mamă să-și continue munca?

Alina Hara e antropolog, are un doctorat în folclor japonez si locuieste in Okinawa, Japonia împreună cu partenerul ei Ryuta și fiica lor, Mirei.

La finele verii, Alina a venit în studioul mame împreună cu Mirei și Ryuta care tocmai demisionase de la postul de pilot al pazei de coastă, ca să fie lângă ele. Cei trei nu știau cum își vor echilibra carierele și familia, dar aveau o ”deschidere totală pentru ce o să se întâmple”.

Cum ajungi să nu te temi de necunoscut cu o bebelușă în brațe? Te obișnuiești cu incertitudinea încă din timpul sarcinii, nu îți umfli așteptările și lași viața să te surprindă.

Pe Alina nu au speriat-o nopțile de somn puțin, era obișnuită cu asta, grație parcursului ei academic. De când a devenit mamă, a continuat să călătorească și să meargă la conferințe împreună cu Mirei și alege să se bucure când reușește să asculte o treime din discursuri, în loc să se întristeze pentru ce pierde.

Episodul este pe Transistor, Stitcher, iTunes și alte aplicații de podcast, unde puteți asculta și alte conversații din primul sezon.
 

mame, podcastul despre echilibrul dintre muncă și maternitate, este prezentat de IKEA România.

Ți se pare important ce ai citit?

Dacă ce citești te ajută, cumpără un abonament digital. E cea mai directă formă de susținere pentru munca noastră. Om cu om, vom strânge o comunitate care nu doar va fi un garant al sustenabilității, ci și una care contribuie și ne sprijină în a răspunde nevoilor prin povești despre cum muncim, cum relaționăm cu mediul, cum putem schimba educația, cum putem construi o societate mai echitabilă, cum putem trăi mai echilibrat.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *