#13 Adriana Buchiu

Te-ai gândit vreodată cum ar fi să-ți diluezi jobul cu bună știință după ce devii mamă?

Adriana Buchiu este ofițer financiar în Parlamentul european și mamă a doi copii de 7 și 5 ani. Debutul maternității a prins-o în secretariatul unei comisii politice, unde se ocupa de pregătirea dosarelor despre respectarea drepturilor omului în diverse țări.

Era convinsă că le poate face pe toate dar când cei mici au început grădinița, iar ea s-a întors la muncă, și-a dat seama că e imposibil să fie și un profesionist bun și o mamă implicată, așa cum voia să fie.

Așa că a decis să-și dilueze munca căutând o fișă de post mai previzibilă. Asumarea i-a adus liniște și spune că va veni o vreme când va descuia ușa cămăruței, în care acum e închisă femeia carieristă.

Află cum s-a întâmplat acest proces de asumare în acest episod găzduit de Oana Sandu. Pe Adriana o găsești și pe etrangeremere.eu; îi poți scrie dacă vrei să-i dai feedback.

Episodul este pe Soundcloud, Stitcher, iTunes și alte aplicații de podcast, unde puteți asculta și alte episoade din primul sezon.

<< mame >>, podcastul despre balansul dintre muncă și maternitate, este prezentat de IKEA România.

Susține DoR

Te ajută ce ai citit? La DoR, credem că jurnalismul bun ne ajută să ne transformăm viețile. Oricât de imprevizibile par aceste vremuri, vom continua să scriem cu grijă și empatie, să căutăm soluții pentru a ne simți conectați și mai rezilienți. Împreună.

Susține-ne munca. Cumpără un abonament.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *