#17 Claudia Liuțe Byrne

Te-ai gândit vreodată cum ar fi să pui stop muncii tale și să crești gemeni într-o relație la început de drum?

Claudia Liuțe Byrne are 34 de ani și experiență de muncă în organizații internaționale umanitare – printre care UNICEF și Înaltul Comisariat pentru Refugiați al Națiunilor Unite – la fel ca soțul ei, cu care a crescut împreună în ultimii aproape doi ani un băiat și o fată.

Vorbește arabă și ebraică și a locuit în multe țări, odată cu joburile avute, înainte de pauza de maternitate de doi ani, pe care și-a petrecut-o în România.

Claudia povestește în acest episod cu multă sinceritate despre deprivarea de somn din primii ani ai maternității, despre presiunea alăptării și cum îți modifică statutul de părinte alegerile pe care le iei legate de muncă, ce și unde alegi să muncești.

Episodul este pe Transistor, Stitcher, iTunes și alte aplicații de podcast, unde puteți asculta și alte episoade din primul sezon.

mame, podcastul despre echilibrul dintre muncă și maternitate, este prezentat de IKEA România.

Credit foto: Maria Negrotă

Ți se pare important ce ai citit?

Dacă ce citești te ajută, cumpără un abonament digital. E cea mai directă formă de susținere pentru munca noastră. Om cu om, vom strânge o comunitate care nu doar va fi un garant al sustenabilității, ci și una care contribuie și ne sprijină în a răspunde nevoilor prin povești despre cum muncim, cum relaționăm cu mediul, cum putem schimba educația, cum putem construi o societate mai echitabilă, cum putem trăi mai echilibrat.

2 comentarii la #17 Claudia Liuțe Byrne

  1. Am ascultat povestea la o luna dupa ce am nascut, cat de mult adevar in ceea ce povesteste Claudia. M-a ajutat mult sa imi dau seama ca ce simti in postura noua de mama e absolut normal si se intampla si altora. Deprivarea de somn, starile de nervozitate, “lupta” cu alaptatul le simt si eu. Cautam o aprobare ca este ok si normal sa fie asa. Multumesc, MAME, pentru povestea asta!

    1. Bună, Alina! Mă bucur că episodul ți-a adus ceva. Dacă ai timp, sperăm să le asculți și pe celelalte, și să revii cu feedback, de asemenea. Mult succes în noua călătorie plină de multe eforturi și bucurii, și tranziție lină 🙂

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *