Teodora Minea

18 ani, fondatoare și redactor-șef Exercițiul 18, Sibiu.

Pentru Teodora, prima pasiune a fost teatrul. A început cursurile din clasa a II-a, pentru că voia să scape de timiditate, iar după o săptămână de jocuri de memorie, atenție și improvizație avea mult mai multă încredere în ea. Din clasa a V-a, Teo a început să scrie la revista școlii. Obișnuia să plece de la orele care nu-i plăceau ca să meargă la biblioteca din oraș să scrie ficțiune. Apoi a început să cânte la chitară, pentru că era „un lucru pe care Teo nu îl știe, dar pe care îl va învăța cât de curând” și a continuat cu tobele și trompeta. Acum a reluat trompeta și spune că „s-a dat” pe jazz pentru că era curioasă cum cu numai trei pistoane poate scoate atât de multe sunete. 

Din noiembrie 2018 a început să scrie la Capital Cultural, o revistă de educație și cultură din Sibiu. „M-am dus și le-am bătut la ușă și le-am spus că am chef de scris.” După patru luni, Teo le-a spus că își dorește revista ei, una făcută doar de tineri, și i-a dat numele Exercițiul 18, pentru că vârsta de 18 ani i s-a părut un exercițiu de maturizare și maturitate. 

Împreună cu câțiva prieteni și jurnaliști de la Capital Cultural și-au improvizat redacția în cafenele și au decis că vor să scrie despre cultură și implicare civică, despre inițiative locale din Sibiu, muzică, filme sau oameni despre care ceilalți ar trebui să știe. Vor să împartă gratuit revista prin liceele din Sibiu și să le deschidă celorlalți apetitul pentru jurnalism. Ca să strângă bani pentru primul tiraj, a alergat la Maratonul Internațional din Sibiu și a căutat sponsorizări. Primul număr al revistei va fi gata la începutul lui octombrie. „Oricât de mulți nervi îmi fac, cred că pot schimba ceva prin articolele pe care le voi scrie, pot mișca ceva în ceilalți”, spune Teo, care își dorește să urmeze o facultate de regie, din București sau Cluj, ca să fie sigură că are aproape de ea toate pasiunile: scris, teatru și muzică.