2% pentru jurnalismul din DoR

Toți banii pe care-i vom strânge vor fi folosiți exclusiv pentru a acoperi cheltuieli de documentare.…


__________________________________

Când Oana Sandu a plecat anul trecut spre Baia Mare să documenteze eforturile autorităților de a separa comunitățile rome de restul orașului, costurile celor 14 ore cu trenul și a nopților de pensiune au fost acoperite din donațiile voastre de 2% de anul trecut. Tot sumele strânse din 2% ne-au permis s-o trimitem pe Georgiana Ilie până în satul în care s-a născut Ionuț Ungureanu, pompierul a cărui moarte a schimbat viața familiei și echipei lui.

Decât o Revistă este o revistă independentă, editată de un ONG. Nu avem ca scop obținerea profitului, dar nici nu am găsit încă rezolvarea dilemei unui model economic sustenabil, care să ne permită nu doar să publicăm revista (ceea ce reușim), ci și să începem să ne recompensăm colaboratorii pentru munca extraordinară pe care o fac (ceea ce încă n-am reușit).

Jurnalismul pe care-l facem în DoR consumă timp și energie și direcționând cei 2% din impozitul pe venit poți să-l susții. Toți banii pe care-i vom strânge vor fi folosiți exclusiv pentru a acoperi cheltuieli de documentare.

Ce trebuie să faci?

În fișa fiscală – formularul 200 (pentru contribuabili cu venituri din alte surse) și formularul 230 (pentru contribuabili cu venituri din salarii) – completează datele noastre de identificare la capitolul III. (Linkurile sunt către formularele valabile anul acesta):

Denumite entitate nonprofit: Media DoR
Cod de identificare fiscală a entității nonprofit: RO27996310
Cont bancar (IBAN): RO 27 INGB 0000 9999 0233 3954

Formularele trebuie trimise la administrațiile financiare până pe 25 mai 2012.

Mulțumim.