Fii supereroul 102%. Susține poveștile bune

Te hipercalifici în funcția de erou redirecționând cei 2% din impozitul pe venit către Media DoR, asociația non-profit…

Doilasuta_2016_website580

Te hipercalifici în funcția de erou redirecționând cei 2% din impozitul pe venit către Media DoR, asociația non-profit care editează revista. Depui până pe 25 mai 2016 (la administrația financiară de unde ai domiciliul, direct la registratură sau prin poștă, cu confirmare de primire) declarațiile 200 sau 230 (după situația în care te încadrezi – vezi mai jos) și titlul este al tău.

Datele noastre sunt:
Denumire: Asociația Media DoR
Cod de identificare fiscală: RO 27996310
IBAN: RO27INGB0000999902333954 , deschis la ING Bank

Mai jos găsești mai multe detalii despre DoR și ce declarații/cum trebuie să completezi:


DoR (Decât o Revistă) este o publicație independentă, tipărită de asociația Media DoR. Printre cele mai importante cheltuieli pe care le avem sunt cele legate de documentare, tipar și redacție. Iată ce putem face în funcție de cât de mulți dintre voi ne ajută:

  • Cu banii direcționați către noi de 932 de membri ai comunității DoR putem plăti tiparul celor patru numere pe care le publicăm într-un an.
  • Cu 2% de la 201 dintre voi am putea plăti cheltuielile de documentare ale tuturor articolelor dintr-un an.
  • 2% de la 13 oameni ar acoperi cheltuielile de deplasare ale unui reporter pentru documentarea unui articol amplu.
*Calculele se bazează pe un salariu mediu estimat al cititorilor DoR.

Am precompletat formularele 200 și 230 cu datele Media DoR ca să-ți ușurăm procesul. Pentru redirecționarea celor 2% vei depune doar una dintre aceste două declarații, în funcție de situația în care te încadrezi, urmând pașii de mai jos:

A. Dacă veniturile realizate în 2015 sunt DOAR din salarii, se depune declarația 230:

1. Completezi declarația 230, doar capitolele I (Date de identificare a contribuabilului) și II.2. (Destinația sumei reprezentând 2%). Declarația precompletată poți să o descarci de aici.

2. Depui declarația direct la registratura administrației financiare de care aparții sau o trimiți prin poștă, cu confirmare de primire.

B. Dacă veniturile din 2015 includ fie DOAR venituri din activități independente (alte venituri în afara salariului, cum ar fi venituri din drepturi de autor, venituri din prestări servicii, PFA), fie venituri din activități independente ȘI salarii, vei depune declarația 200:

1. Completezi declarația 200, cu veniturile realizate. La capitolul III.2. (Destinația sumei reprezentând 2%) treci datele de identificare ale Asociației Media DoR. Declarația precompletată poți să o descarci de aici.

2. Depui declarația direct la registratura administrației financiare de care aparții sau o trimiți prin poștă, cu confirmare de primire.

Alte informații:

  • Daca nu cunoști suma corespunzătoare a 2% din impozit, poți lăsa căsuța necompletată, deoarece, cf. art. 84, alin. 3 din Codul fiscal: “…Organul fiscal competent are obligația calculării, reținerii și virării sumei reprezentând până la 2% din impozitul datorat.”
  • Declarația se completează în două exemplare. Dacă depui declarația personal la Administrația Financiară, un exemplar rămâne la Administrație și un exemplar rămâne, după primirea numărului de înregistrare, la tine. Dacă trimiți declarația prin poștă, vei trimite un singur exemplar; al doilea exemplar rămâne la tine, alături de formularul cu confirmarea de primire primit de la poștă.
  • Poți afla adresa sediului administrației financiare de unde ai domiciliul aici.

1 comentarii la Fii supereroul 102%. Susține poveștile bune

  1. Voluptas minima voluptatum similique sint sint in sunt obcaecati enim.

Comentariile sunt închise.