Susține poveștile bune. Redirecționează 2% către DoR

Susține jurnalismul independent și design-ul editorial de calitate redirecționând cei 2% din impozitul pe venit…

Susține jurnalismul independent și design-ul editorial de calitate redirecționând cei 2% din impozitul pe venit către Media DoR, asociația non-profit care editează DoR (Decât o Revistă).

Depune până pe 25 mai 2017, la Administrația Financiară unde ai domiciliul, declarația 200 sau 230 (după situația în care te încadrezi – vezi mai jos) și rămâi devotat poveștilor pe care le spunem.

Printre cele mai importante cheltuieli pe care le avem sunt cele legate de documentare, tipar și redacție. Iată ce putem face în funcție de cât de mulți dintre voi ne ajută:

cu 2% de la aproximativ 351 de membri ai comunității DoR am putea plăti tiparul celor patru numere pe care le publicăm într-un an;

2% de la aproximativ 23 dintre voi ar acoperi cheltuielile de deplasare pentru documentarea unui articol amplu, precum Castele de nisip pe malul Dunării, din DoR #27.

*Calculele se bazează pe un salariu mediu estimat al cititorilor DoR.

Datele noastre sunt:
Denumire: Asociația Media DoR
Cod de identificare fiscală: RO 27996310
IBAN: RO27INGB0000999902333954, deschis la ING Bank

Mai jos găsești declarațiile precompletate cu datele noastre și informații despre cum trebuie să o completezi pe cea care ți se potrivește:

A. Dacă veniturile realizate în 2016 sunt DOAR din salarii, se depune declarația 230:
1. Completezi declarația 230 (o poți descărca aici), doar capitolele I (Date de identificare a contribuabilului) și II.2. (Destinația sumei reprezentând 2%). Declarația precompletată poți să o descarci de aici.
2. Depui declarația direct la registratura administrației financiare de care aparții sau o trimiți prin poștă, cu confirmare de primire.
B. Dacă veniturile din 2016 includ venituri din activități independente (alte venituri în afara salariului, cum ar fi: venituri din drepturi de autor, venituri din prestări servicii, PFA), vei depune declarația 200:
1. Completezi declarația 200 (o poți descărca aici), cu veniturile realizate. La capitolul III.2. (Destinația sumei reprezentând 2%) treci datele de identificare ale Asociației Media DoR. Declarația precompletată poți să o descarci de aici.
2. Depui declarația direct la registratura administrației financiare de care aparții sau o trimiți prin poștă, cu confirmare de primire.
Alte informații:

Daca nu cunoști suma corespunzătoare a 2% din impozit, poți lăsa căsuța necompletată, deoarece, cf. art. 84, alin. 3 din Codul fiscal: “(…) Organul fiscal competent are obligația calculării, reținerii și virării sumei reprezentând până la 2% din impozitul datorat.”

Declarația se completează în două exemplare. Dacă depui declarația personal la Administrația Financiară, un exemplar rămâne acolo și unul rămâne, după primirea numărului de înregistrare, la tine. Dacă trimiți declarația prin poștă, vei trimite un singur exemplar; al doilea rămâne la tine, alături de formularul cu confirmarea de primire primit de la poștă.

Poți afla aici adresa sediului Administrației Financiare unde ai domiciliul.

În pandemie, misiunea noastră rămâne aceeași: Spunem povești adevărate pentru a ne sprijini comunitatea să înțeleagă, să empatizeze, să descopere soluții și să acționeze. Pentru asta avem nevoie de cât mai mulți susținători.

Între 1 octombrie și 15 noiembrie, vrem să ne dublăm comunitatea și să ajungem la 4.500 de abonați.

Cu 15 lei pe lună sau 150 de lei pe an, ne aduci mai aproape de țintă, iar tu contribui la jurnalismul DoR.

Abonează-te.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *