Ce e Comunitatea DoR și ce poți face aici

Bine ai venit în Comunitatea DoR! Suntem aici câteva mii de oameni care facem posibil, de 10 ani, jurnalismul românesc dedicat deschiderii de conversații.

Pornită în 2009 ca un experiment care trebuia să se întâmple o singură dată, DoR (pe atunci „Decât o Revistă”) a continuat datorită susținerii financiare și emoționale a unei comunități extinse de români din țară și străinătate, care au cumpărat revista, au cumpărat bilete la evenimente și produse cu sigla DoR.

Comunitatea DoR a fost de la început motivul pentru care existăm și a făcut parte din ADN-ul fiecărei povești pe care am spus-o. Așa că era timpul să avem un spațiu al nostru în care să vorbim despre lucrurile importante pentru noi, membrii comunității. Un loc în care noi, redacția, să vă ținem la curent cu ce facem pe teren și să vă invităm să ne întâlnim, față în față sau online, sau să putem oferi acces prioritar la evenimentele pe care le organizăm. Și în care noi, membrii comunității – fie că suntem în redacție, fie oriunde în lume -, să discutăm temele importante din viața noastră și să ne ajutăm să le documentăm mai bine, pentru ca ele să stârnească acele conversații care ne îmbogățesc. 

Iar dacă vrei să mutăm discuțiile în spațiul real, ne poți ajuta să facem împreună o hartă a celor care vor să-i cunoască pe cei din orașul lor și a lucrurilor pe care le pot împărtăși cu ei. Dacă vrei să fii pe hartă, completează până pe 31 decembrie 2019 formularul acesta și la începutul anului viitor trimitem întregii comunități o hartă interactivă cu numărul de oameni din fiecare oraș care vor să-i cunoască pe ceilalți și ce îi interesează. Nu dăm nume sau contacte – va fi alegerea voastră dacă vreți să faceți pasul următor și să luați legătura unii cu ceilalți și vom intermedia asta într-un mod care să vă protejeze datele personale. Dar nu ar fi frumos să știm că suntem mai mulți aproape unii de alții?

Ne vedem aici când vrei să vorbim.