Miniportret de abonat: Cornel şi Irina

Cornel și Irina sunt un cuplu abonat la DoR. Sunt amândoi născuți și crescuți în Iași, unde au făcut și liceul,…

În februarie vom desfășura pe Facebook campania „Te abonezi și câștigi”, în care vom organiza zilnic o tombolă cu felurite premii pentru cei care se abonează în ziua respectivă. Ţinem mult la comunitatea de cititori și fără abonați n-am putea să facem poveștile pe care le facem. Ca semn de mulțumire și, sperăm, și ca o încurajare să vă alăturați comunității –,  dorim să-i cunoașteți pe Cornel și Irina, doi dintre abonații noștri.

Cornel și Irina sunt un cuplu abonat la DoR. Sunt amândoi născuți și crescuți în Iași, unde au făcut și liceul, și facultatea ea a studiat arte și el, marketing. Amândoi au avut experiențe scurte prin străinătate, câteva luni, un semestru, dar s-au întors acasă, pentru că acolo se simt cel mai bine. S-au cunoscut acum aproape cinci ani, la o proiecția a unui concert Depeche Mode într-un club din Iași.

Irina e șatenă, cu părul până la umeri, are 29 ani și e graphic designer într-o agenție de publicitate locală. Cornel o tachinează că nu mai prea desenează de mână și că a devenit dependentă de mouse (nici pe tableta grafică nu mai prea desenează, pentru că, spune ea, trebuie să stea tot cu ochii în ecran). I-ar plăcea să ilustreze pentru DoR, dar i-a fost jenă să trimită lucrări  printre care, și variante ilustrate ale copertelor mai vechi (mai jos sunt două dintre ele).

Cornel are ochelari, are 27 ani și de cinci ani conduce propria firmă, MC CLEAN, care oferă servicii de curățenie în special pentru companii și clădiri de birouri. Are angajate vreo 20 de femei, majoritatea de prin satele din jurul Iașiului pentru că, spune el, ele lucrează serios. Le plătește legal, cu circa 1.000-1.500 lei pe lună, cu tot cu bonuri de masă. Se străduie să practice o politică de preț care să reflecte rulajul mic al personalului și serviciile de calitate spune că nu e ușor, când majoritatea concurenței oferă servicii îndoielnice la prețuri de dumping.

Irina și Cornel s-au căsătorit recent. N-au vrut să urmeze toate tradițiile de nuntă și s-au luptat din greu cu părinții să scape de furatul miresei, datul darului, muzica populară și alte obiceiuri de care nu se scapă ușor. Au reușit. Pe lângă DJ, au chemat-o să cânte pe Maria Radu.

S-au mutat în apartamentul lui, mai mare și într-un cartier rezidențial. Ea stătea în centru, lângă marele mall Palas, iar acum speră să vândă apartamentul și din ce iau pe el să-și deschidă o cafenea.

Nu fumează și spun că nu sunt multe locuri în Iași unde să te simți bine. Pentru ei, asta înseamnă să meargă Radio Guerrilla, să nu fie o atmosferă de showroom de mobilă. Poate chiar să fie instrumente și trivia muzicale pe pereți, așa ca la Hard Rock cafe, dar și cu artiști de-ai noștri.

Cornel are toată colecția DoR (pe care a adus-o la un eveniment la care am participat în Iași). Ţine revistele la-ndemână,  sub birou, și citesc amândoi, cu răbdare, săptămâni întregi până termină fiecare număr. E o revistă care pare făcută cu aceleași principii pe care și le-au stabilit și ei pentru viața lor; îi reprezintă și le vorbește despre ei. ●

● Alătură-te lui Cornel și Irinei în comunitatea DoR. Abonează-te.