DoR caută un comunicator iscusit

Știm ce poate un povestitor bun, căci avem mulți în echipă. Căutăm pe cineva care să dea o viață nouă poveștilor și proiectelor noastre.

Tu ne povestești cel mai bine, îți spun prietenii, fie că organizează un eveniment, fie că încearcă să promoveze un proiect. Uneori îi ajuți și fără să te roage. Știi că ar merge scris mai scurt și mai direct textul de lansare. Și că proiectul e prea important să rămână doar în social media, așa că anunți prin email 30 de oameni care știi că ar fi interesați. Le inventezi mini-campanii, le sugerezi amplificatori (media, oameni cu rețele sociale extinse), trăiești din jocuri de cuvinte, te bucuri când o idee de-ale tale ajută poveștile altora să ajungă cât mai departe.

Dacă te regăsești în descrierea de mai sus, te vrem în echipa DoR.

Căutăm pe cineva care să dea o viață nouă și cât mai cu ecou poveștilor pe care le spunem și celorlalte proiecte pe care le facem. Cineva care să înțeleagă intuitiv cum vorbim despre lume și să aibă grijă ca materialele DoR – publicate în revistă sau online, înregistrate audio, spuse pe scenă – să ajungă la cât mai multă lume, din cât mai multe bule. Când Jo Ilie scrie despre cutremur, cum facem să știe tot orașul despre el și să rămână un subiect de discuție multă vreme după publicare? Când apare un episod din Pe Bune, cum facem cât mai mulți oameni să se plimbe cu el în urechi? Iar când vin câștigători de premii internaționale de jurnalism în România la The Power of Storytelling, cum facem să audă de ei toți cei care ar rezona cu munca lor?

Știm ce poate un povestitor bun, căci avem mulți în echipă. Dar în acest moment mai toți sunt reporteri, editori, producători. Avem nevoie lângă ei de cineva motivat să le reîmpacheteze munca pentru publicuri noi și să-i crească astfel nu doar distribuția, cât și relevanța.

Poate lucrezi în PR sau ești copywriter sau ești un curator de povești. Sau ești la început de drum în comunicare, dar arzi de nerăbdare să faci așa ceva. Știi ce se întâmplă în lume, urmărești știrile, ai urechea plecată către societate, cultură, media și politică. Fără să fii neapărat expert în toate aceste domenii, știi unde să citești sau pe cine să întrebi ca să poți sintetiza informații. Scrii în română și în engleză cu aceeași ușurință. Ideal, cunoști mai bine decât noi algoritmii, uneltele de măsurare și noutățile din social media, precum și formele de comunicare directă (trimitem săptămânal un newsletter către abonați). Te entuziasmează să cunoști oameni noi și știi să faci conexiuni între ei. Lucrezi bine în echipă, mai ales în echipe mici de creație.

Rolul de povestitor al DoR și The Power of Storytelling este full-time. Nu e un job de opt ore la birou – într-o zi poate dura mai puțin, în altele mai mult –, dar volumul de muncă e mare și adesea imprevizibil. Sunt perioade aglomerate în care avem nevoie de tine în redacție, zile cu ședințe, întâlniri și evenimente, dar și zile cu program mai lejer. Contăm pe abilitatea ta de a-ți organiza timpul, de a-ți prioritiza to-do-urile, precum și de a răspunde „prezent” când echipa are nevoie de tine – uneori seara, uneori în weekend. Pentru că vei fi reporterul și povestitorul in-house, terenul tău sunt redacția și universul DoR, așa că va trebui să le stăpânești.

Ideal ne dorim să încheiem selecția la început de mai și să începi munca până la 1 iunie. Cei care trec de prima rundă vor avea și o probă practică.

Pentru început, completează acest formular de aplicare (varianta preferată) SAU trimite documentele de mai jos în format PDF, la dor@decatorevista.ro, până pe 15 aprilie. Folosește subiectul „Comunicator DoR – Nume Prenume”.

 • CV – nu e nevoie să respecte vreun format standard. Vrem să înțelegem mai bine istoria ta educațională și profesională;
 • Trei experiențe cu care te mândrești și în care ai comunicat/amplificat/povestit munca altora. Maximum 500 de cuvinte (în total).
 • De ce crezi că DoR e locul potrivit pentru dezvoltarea ta profesională. Vrem să vedem cum se intersectează dorințele tale de viitor cu ce ai dedus că sunt valorile DoR/PoS și direcția noastră editorială. Maximum 300 de cuvinte.

4 comentarii la DoR caută un comunicator iscusit

 1. Imi place foarte mult si ideea si modul in care scrieti. Intr-un alt moment al vietii mele as fi lasat totul pentru a ma alatura echipei voastre.
  Sunt profesoara de informatica si pasionata de ceea ce fac. Pentru mine un alt job full-time este imposibil, oricat de tentant ar fi. In plus, nu am cum sa fac planuri pana la 1 septembrie.
  Poate ca intr-un viitor va mai apare o sansa asemanatoare. Pana atunci, va voi citi si urmari evolutia.
  Va felicit pentru tot ce faceti si va doresc mult, mult succes!

  Cristina

 2. Va sugerez sa va indreptati atentia sau macar sa dati ascultare si oamenilor mai in varsta, peste 40 de ani, 50 plus, oameni care au lucrat in comunicare, publicitate, jurnalism, bibliotecari etc, nu-i mai ignorati, au mai multa rabdare, au bun- simt, sunt politicosi, isi respecta cuvantul dat, sunt organizati, punctuali, indulgenti, corecti, meticulosi,informati, cultivati, si au si putere de munca, nu-i mai inorati pe acesti oameni, va spun din punctul de vedere al cuiva care in ultimii trei ani a angajat la firma foarte multi oameni de peste 40, 50 de ani, nu va imaginati ce entuziasm au oamenii acestia si cat sunt de muncitori, cate lucruri ne-au prins si ce atmosfera au creat la birou. Asta ar fi o surpriza din partea revistei DoR. 😉

 3. Salut!

  Care este compensation package-ul pentru acest post ?

  Pare ca este un job care va implica minim 40 de ore de munca pe saptamana, cu posibilitatea de overtime cateodata – chiar si in weekend…

  Deasemenea ca implica munca de teren si ca vor exista task-uri si de reporting si de social media – sort of a mixed ability thing

  „Rolul de povestitor al DoR și The Power of Storytelling este full-time… volumul de muncă e mare și adesea imprevizibil … uneori seara, uneori în weekend … vei fi reporterul și povestitorul DoR, așa că va trebui să stăpânești…”

  Your words…

  🙂

  So, since you’re hiring a Jack-of-all-trades with this ad… really…

  Care este compensation package-ul pentru acest post ?

  Exista un compensation package ?

  Va spun asta fiindca revista voastra mai ofera si „position”-uri unpaid, doar pentru work experience… lucru pe care eu dintotdeauna l-am considerat incorect…

  Desi sunteti cool si de gasca… And it would be cool to hang out…

  Dar acum cereti un volum de munca urias… seriously… si pare ca doar cautati persoane cu mult entuziasm si restul discutam mai tarziu…

  😛

  All the best,

  Adriana

  – seriously interested, seriously asking for an answer to a serious question

 4. Dear Adriana Rotarescu,

  Esti de-o romgleza de povestit si nepotilor altora. Si o zic din postura unui romglez profesionist. :)))

  Also, faptul ca vrei sa aplici pentru un post de comunicator when you nu stii diferenta between „minim” si „minimum” & ca ai mai si masacrat formatarea mesajului tau, is a wee bit ironic si ceva mai mult amuzant. I mean… Really, nigguh?!

  Robert

Comentariile sunt închise.