Feedback-ul ca dar

Recomandări bilunare de articole și podcasturi despre muncă și viață, de la editorul DoR Cristian Lupșa.

Scurtă introducere personală. Cum sunteți cu obiectivele personale pentru 2020? Le-ați măsurat? Le-ați observat? Eu pot să vă spun că am alergat de 10 ori în 60 de zile de când a început anul, am citit trei cărți și mă apropii de 81 de kilograme (de la 85 și ceva). Nu e mare lucru, n-am renunțat la mai nimic, doar am făcut puțin ceva mai mult loc pentru lucrurile care ar trebui să mă ajute pe termen lung.

BETTER JOURNALISM:

[1] Și dacă abonamentele nu sunt suficiente? Un text inteligent despre importanța de a păstra o minte limpede când îți definești strategia de business: abonamentele funcționează pentru New York Times, dar poate nu vor funcționa (la fel) pentru alții. Deci nu merită? O, ba da, și tocmai de aici începe munca dificilă în jurnalismul modern. (Text, 10 min)

[2] 25 de joburi pentru comunitatea ta. Reiau un text esențial despre ce înseamnă să-ți implici audiența în munca de redacție. Aici 25 de lucruri pe care susținătorii le pot face: de la scris, la tradus, la testat și altele. (Text, 30 min)

BETTER WORK:

[1] Feedback-ul ca darUn episod excelent despre istoria feedback-ului: de la perimata versiune evaluativă, la mai moderna versiune actuală – în care să dă, se cere și e o binecuvântare. Cu tot cu gânduri despre candoare și despre cum, într-o organizație funcțională e important să-ți pese enorm de ceilalți și totuși să-i chestionezi direct. (Audio, 70 min) 

[2] Cum arată o echipă disfuncțională? Patrick Lencioni a scris acum mulți ani o carte-fabulă minunată despre ce e nevoie ca o echipă să reușească. Și nu, nu e nevoie de staruri care livrează constant. Din contră. E în primul rând nevoie de siguranța unor relații solide. Vezi acest scurt sumar video și citește cartea dacă vrei să înveți mai multe. (Video, 2 min)

BETTER YOU:

[1] Muncă / Viață personală: de integrat sau separat? 
În această eternă dezbatere, reiau o întrebare pe care am mai dezbătut-o în echipă: ești un integrator sau preferi să segmentezi? Altfel spus, ții cheile de la birou la un loc cu cele de la casă? Și ce facem cu realitatea că integratorii sunt mai înțelegători cu segmentatorii? (Text, 10 min)

[2] Vrei să generezi idei mai bune? Încearcă aceste 10 strategii de la IDEO, una dintre cele mai creative companii de design și consultanță din lume. (Text, 10 min/ Audio, 40 min) 


Better Journalism ::: Better Work ::: Better You este un newsletter bilunar despre muncă trimis de Cristian Lupșa către echipa DoR, acum și pentru susținători.