Marian Ursan

39 de ani, activist pentru drepturile omului, Carusel

Prin asociația Carusel, Marian și nouă colegi lucrează cu oameni care trăiesc pe stradă, consumă droguri, vând servicii sexuale, trăiesc cu HIV, cu hepatită sau TBC. Îi ajută să obțină asistență medicală și îi motivează să aibă grijă de ei. Uneori, nici lui nu-i vine să se dea jos din pat, dar nu se vede făcând altceva. Și, cel mai mult, lui îi place să fie în stradă: „Dincolo de ceai și sandvișuri, pături, saci de dormit, medicamente, cea mai importantă e componenta asta umană, în care le mai spunem o glumă”.

Contribuie și tu la poveștile care vindecă.

Tot ce-am trăit în ultimii doi ani ne-a însemnat pe viață și va lăsa în continuare urme. La DoR vom continua să scriem despre suferințe individuale și colective, cum le înțelegem și le transformăm în surse de putere și încredere, cum reclădim ce nu mai e și cum găsim soluții la lipsurile și ineficiența sistemelor care ne trădează. Cumpără un abonament digital ca să ne susții misiunea.

2 comentarii la Marian Ursan

  1. Buna ziua ,avem un caz al unui prieten care are doi baieti,majori si a descoperit de curand ca ambii copii au probleme cu drogurile. Sunt din Iasi ei si au mare nevoie de ajutor. Ieri i-a inchis in casa si azi nopate au sarit geamul si au fugit de acasa. Nu stiu la cine sa apeleze si nu stiu nici ce sa faca parintii.Ii puteti ajuta in vreun fel? Multumesc.

    1. Bună ziua. Puteți contacta direct asociația Carusel aici: https://carusel.org/contact/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.