Marian Ursan

39 de ani, activist pentru drepturile omului, Carusel

Prin asociația Carusel, Marian și nouă colegi lucrează cu oameni care trăiesc pe stradă, consumă droguri, vând servicii sexuale, trăiesc cu HIV, cu hepatită sau TBC. Îi ajută să obțină asistență medicală și îi motivează să aibă grijă de ei. Uneori, nici lui nu-i vine să se dea jos din pat, dar nu se vede făcând altceva. Și, cel mai mult, lui îi place să fie în stradă: „Dincolo de ceai și sandvișuri, pături, saci de dormit, medicamente, cea mai importantă e componenta asta umană, în care le mai spunem o glumă”.

Ți se pare important ce ai citit?

Dacă ce citești te ajută, cumpără un abonament digital. E cea mai directă formă de susținere pentru munca noastră. Om cu om, vom strânge o comunitate care nu doar va fi un garant al sustenabilității, ci și una care contribuie și ne sprijină în a răspunde nevoilor prin povești despre cum muncim, cum relaționăm cu mediul, cum putem schimba educația, cum putem construi o societate mai echitabilă, cum putem trăi mai echilibrat.

2 comentarii la Marian Ursan

  1. Buna ziua ,avem un caz al unui prieten care are doi baieti,majori si a descoperit de curand ca ambii copii au probleme cu drogurile. Sunt din Iasi ei si au mare nevoie de ajutor. Ieri i-a inchis in casa si azi nopate au sarit geamul si au fugit de acasa. Nu stiu la cine sa apeleze si nu stiu nici ce sa faca parintii.Ii puteti ajuta in vreun fel? Multumesc.

    1. Bună ziua. Puteți contacta direct asociația Carusel aici: https://carusel.org/contact/

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *