Pe Bune #15: Mitoș Micleușanu

Despre dorința de a activa în cât mai multe zone artistice și efectele imposibilității de a alege între ele.

Mitoș Micleușanu e un adevărat artist multidisciplinar: scrie proză și poezie, compune muzică și face cercetare sonoră, are proiecte de fotografie și realizează în fiecare weekend emisiunea Războiul Sfârșitului Săptămânii la Radio Guerrilla împreună cu Iulian Tănase. Mitoș s-a născut în Ucraina, dar a crescut la Chișinău, în fosta Uniune Sovietică. Încă de mic a fost interesat de artă, în special de desen și pictură, și pentru că era introvertit, a găsit refugiu într-o viață interioară bogată. Ajuns în România după liceu, a renunțat la facultatea de arte de la Cluj după trei ani și la începutul anilor 2000 a pornit împreună cu vărul său proiectul Planeta Moldova, scenete umoristice scurte care prezentau realitatea trăită atât de basarabeni, cât și de români. În prezent, este interesat să descopere cum mai poate fi spus ceva cu adevărat nou în literatură și în muzică. Lucrează în paralel la două cărți și are mai multe proiecte artistice, dar nu se vede renunțând la nicio ocupație, pentru că, spune Mitoș, nu avem voie să ne irosim capacitățile și cunoștințele. Și uneori le poți face pe toate, dacă ai grijă să definești înainte ce înseamnă „toate” pentru tine.

Ascultă Pe Bune pe Stitcher, Apple Podcasts sau în orice aplicație de podcasting.

Podcastul Pe Bune este prezentat de UniCredit Bank și susținut de BestJobs, două companii care cred în puterea minților creative.

Ți se pare important ce ai citit?

Dacă ce citești te ajută, cumpără un abonament digital. E cea mai directă formă de susținere pentru munca noastră. Om cu om, vom strânge o comunitate care nu doar va fi un garant al sustenabilității, ci și una care contribuie și ne sprijină în a răspunde nevoilor prin povești despre cum muncim, cum relaționăm cu mediul, cum putem schimba educația, cum putem construi o societate mai echitabilă, cum putem trăi mai echilibrat.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *