#19 George Petrică

Un tată povestește cum concediul de creștere a copilului a fost un permanent efort de reconciliere cu schimbarea

George Petrică are 31 de ani și lucrează de 11 ani în vânzări.
Pentru el munca a fost mereu calea prin care să-și poată permite lucrurile care-l fac fericit: drumuri, motociclete, biciclete, munți.

Când Ana Ciobanu a rămas însărcinată, părea o variantă ideală ca el să intre în concediu de creștere a copilului iar călătoriile să continue vreme de doi ani în noua formulă de trei. Realitatea a fost mult mai complicată o dată ce au devenit părinți.
Înainte de nașterea celui de-al doilea copil, George a decis că nu mai vrea un al doilea concediu.

Un interviu din bucătăria familiei, despre cum se văd ultimii trei ani de când Ana și George sunt părinți, din perspectiva tatălui. George: ”În ăștia doi ani mi se pare că n-am făcut altceva decât să încerc să mă calmez.
În primul rând, era reconcilierea cu mine însumi că viața mea s-a schimbat. Na, nu te învață nimeni că e altă viață după copil. Acuma mi se pare o platitudine, dar la vremea aia nu am auzit-o de la nimeni: ”Bă, vezi că poți să zici că te-ai sinucis în ziua în care s-a născut copilul și că ai renăscut a doua zi” ”

Episodul este pe Transistor, Stitcher, iTunes și alte aplicații de podcast, unde puteți asculta și alte episoade din primul sezon.

mame, podcastul despre echilibrul dintre muncă și maternitate, este prezentat de IKEA România.