Pe Bune #24: Constantin Vică

Ce înseamnă să fii un profesor de filosofie bun, dar și un om bun.

Constantin Vică este lector la Facultatea de Filosofie, cercetător al Centrului de Cercetare în Etica Aplicată, la Universitatea din București și omul la care apelăm toți atunci când avem nevoie ca cineva să ne explice care e treaba cu noile tehnologii. Constantin a fost fascinat de calculatoare încă de mic și a învățat primul limbaj de programare când avea 4-5 ani la clubul pionierilor. Jumătate din liceu a studiat informatică, jumătate franceză, iar dorința de a îmbina în continuare cele două culturi, cea de tip real și cea de tip umanist, l-a făcut să fie interesat de filosofie. Principalele sale domenii de cercetare sunt etica noilor tehnologii și etica aplicată și, prin articolele pe care scrie și prezentările pe care le ține, invită constant oamenii să aibă o abordare critică a vieții digitale. Scopul său, spune Constantin, este să fie un profesor bun, un cercetător bun și un om bun. Deși încă nu știe ce înseamnă să fii un om bun, încearcă să cultive în el virtuți ca răbdarea, înțelegerea celorlalți, curajul și să accepte să i se facă rău în loc să facă el rău celorlalți.

Ascultă Pe Bune pe Stitcher, Apple Podcasts sau în orice aplicație de podcasting.

Podcastul Pe Bune este prezentat de UniCredit Bank și susținut de BestJobs, două companii care cred în puterea minților creative.

Contribuie și tu la poveștile care vindecă.

Tot ce-am trăit în ultimii doi ani ne-a însemnat pe viață și va lăsa în continuare urme. La DoR vom continua să scriem despre suferințe individuale și colective, cum le înțelegem și le transformăm în surse de putere și încredere, cum reclădim ce nu mai e și cum găsim soluții la lipsurile și ineficiența sistemelor care ne trădează. Cumpără un abonament digital ca să ne susții misiunea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.