
Pe Bune #24: Constantin Vică
Ce înseamnă să fii un profesor de filosofie bun, dar și un om bun.
Constantin Vică este lector la Facultatea de Filosofie, cercetător al Centrului de Cercetare în Etica Aplicată, la Universitatea din București și omul la care apelăm toți atunci când avem nevoie ca cineva să ne explice care e treaba cu noile tehnologii. Constantin a fost fascinat de calculatoare încă de mic și a învățat primul limbaj de programare când avea 4-5 ani la clubul pionierilor. Jumătate din liceu a studiat informatică, jumătate franceză, iar dorința de a îmbina în continuare cele două culturi, cea de tip real și cea de tip umanist, l-a făcut să fie interesat de filosofie. Principalele sale domenii de cercetare sunt etica noilor tehnologii și etica aplicată și, prin articolele pe care scrie și prezentările pe care le ține, invită constant oamenii să aibă o abordare critică a vieții digitale. Scopul său, spune Constantin, este să fie un profesor bun, un cercetător bun și un om bun. Deși încă nu știe ce înseamnă să fii un om bun, încearcă să cultive în el virtuți ca răbdarea, înțelegerea celorlalți, curajul și să accepte să i se facă rău în loc să facă el rău celorlalți.
Ascultă Pe Bune pe Stitcher, Apple Podcasts sau în orice aplicație de podcasting.
Podcastul Pe Bune este prezentat de UniCredit Bank și susținut de BestJobs, două companii care cred în puterea minților creative.
S-ar putea să-ți mai placă:
Răzleții #5 – Câte ceva despre curaj
În acest episod, Flavius vorbește despre curajul de a încerca lucruri noi, despre confuzia de la 18 ani și despre libertate.
Pe Bune #60: Dana Rogoz
Despre căutarea ritmului în care trebuie trăită viața.
Pe Bune #7: Sabina Ulubeanu
Despre cum implicarea într-un proces creativ te poate ajuta să treci mai ușor peste un eveniment negativ neprevăzut.