Pe Bune #24: Constantin Vică

Ce înseamnă să fii un profesor de filosofie bun, dar și un om bun.

Constantin Vică este lector la Facultatea de Filosofie, cercetător al Centrului de Cercetare în Etica Aplicată, la Universitatea din București și omul la care apelăm toți atunci când avem nevoie ca cineva să ne explice care e treaba cu noile tehnologii. Constantin a fost fascinat de calculatoare încă de mic și a învățat primul limbaj de programare când avea 4-5 ani la clubul pionierilor. Jumătate din liceu a studiat informatică, jumătate franceză, iar dorința de a îmbina în continuare cele două culturi, cea de tip real și cea de tip umanist, l-a făcut să fie interesat de filosofie. Principalele sale domenii de cercetare sunt etica noilor tehnologii și etica aplicată și, prin articolele pe care scrie și prezentările pe care le ține, invită constant oamenii să aibă o abordare critică a vieții digitale. Scopul său, spune Constantin, este să fie un profesor bun, un cercetător bun și un om bun. Deși încă nu știe ce înseamnă să fii un om bun, încearcă să cultive în el virtuți ca răbdarea, înțelegerea celorlalți, curajul și să accepte să i se facă rău în loc să facă el rău celorlalți.

Ascultă Pe Bune pe Stitcher, Apple Podcasts sau în orice aplicație de podcasting.

Podcastul Pe Bune este prezentat de UniCredit Bank și susținut de BestJobs, două companii care cred în puterea minților creative.

Ți se pare important ce ai citit?

Dacă ce citești te ajută, cumpără un abonament digital. E cea mai directă formă de susținere pentru munca noastră. Om cu om, vom strânge o comunitate care nu doar va fi un garant al sustenabilității, ci și una care contribuie și ne sprijină în a răspunde nevoilor prin povești despre cum muncim, cum relaționăm cu mediul, cum putem schimba educația, cum putem construi o societate mai echitabilă, cum putem trăi mai echilibrat.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *