Top 5 texte (din primele patru DoR)

La sfârșitul anului trecut v-am întrebat într-un chestionar care a fost textul vostru preferat din DoR. Iată cele mai bune cinci texte din primele patru numere DoR.

La sfârșitul anului trecut v-am întrebat într-un chestionar care a fost textul vostru preferat din DoR. Au fost câteva sute de răspunsuri și, sincer, sunt puține materiale publicate în primele patru numere care n-au intrat în acea listă (inclusiv reclamele din DoR #4 au fost acolo). O parte s-au distanțat considerabil, iar dintre acelea le-am ales pentru publicare separată pe primele 5.

Iată-le, cele mai bune cinci texte din primele patru numere ale DoR, așa cum le-ați votat voi:

2, 3, șiiieee! (DoR #3)
Ăsta‑i Otto Barbarul. Are 16 ani, e punker și vrea să schimbe lumea.
Text de Benny Panduru • Fotografii de Ioana Cîrlig

Fiecare femeie este o poveste despre sâni (DoR #1)
Prin simpla lor apariție sânii zdruncină, demolează și reconstruiesc universul fiecărei femei. De când începem să-i așteptăm cu înfrigurare și până când cad răpuși de gravitație ne petrecem viața obsedând despre ei.
Text de Crina Moșneagu

Cristi Puiu (DoR #3)
Text de Cristian Lupșa • Fotografii de Carmen Gociu

Retrovizoarele unui emigrant recent (DoR #4)
După 15 ani de luptă cu morile de vânt, mi-am pus țara în raniță și m-am mutat la Luxemburg. Acest text este despre ce am lăsat în urmă.
Text de Miruna Cugler • Ilustrație de Vitalie Chirică

Căciuliță, coif, virguliță (DoR #1)
De unde au apărut diacriticele, cum au devenit obiect de harță lingvistică și tehnologică, de ce nu le folosim corect și de ce avem nevoie de ele.
Text de Lavinia Gliga

Ți se pare important ce ai citit?

Dacă ce citești te ajută, cumpără un abonament digital. E cea mai directă formă de susținere pentru munca noastră. Om cu om, vom strânge o comunitate care nu doar va fi un garant al sustenabilității, ci și una care contribuie și ne sprijină în a răspunde nevoilor prin povești despre cum muncim, cum relaționăm cu mediul, cum putem schimba educația, cum putem construi o societate mai echitabilă, cum putem trăi mai echilibrat.

2 comentarii la Top 5 texte (din primele patru DoR)

  1. […] This post was mentioned on Twitter by Lavinia Gliga, Decât o Revistă. Decât o Revistă said: Am pus pe site cele mai bune cinci texte din primele patru numere ale DoR, aşa cum le-aţi votat voi: http://bit.ly/h7CGLl #lecturideweekend […]

  2. […] din primele patru numere ale Decât o Revistă – conform voturilor primite de la cititori. Iată-le. Spor la lectură. Tweet February 19, 2011 | Filed Under Recomandări, […]

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *