Top 5 texte (din primele patru DoR)

La sfârșitul anului trecut v-am întrebat într-un chestionar care a fost textul vostru preferat din DoR. Iată-le,…

La sfârșitul anului trecut v-am întrebat într-un chestionar care a fost textul vostru preferat din DoR. Au fost câteva sute de răspunsuri și, sincer, sunt puține materiale publicate în primele patru numere care n-au intrat în acea listă (inclusiv reclamele din DoR #4 au fost acolo). O parte s-au distanțat considerabil, iar dintre acelea le-am ales pentru publicare separată pe primele 5.

Iată-le, cele mai bune cinci texte din primele patru numere ale DoR, așa cum le-ați votat voi:

2, 3, șiiieee! (DoR #3)
Ăsta‑i Otto Barbarul. Are 16 ani, e punker și vrea să schimbe lumea.
Text de Benny Panduru. •

Fiecare femeie este o poveste despre sâni (DoR #1)
Prin simpla lor apariție sânii zdruncină, demolează și reconstruiesc universul fiecărei femei. De când începem să-i așteptăm cu înfrigurare și până când cad răpuși de gravitație ne petrecem viața obsedând despre ei.
Text de Crina Moșneagu

Cristi Puiu (DoR #3)
Text de Cristian Lupșa. • Fotografii de Carmen Gociu.

Retrovizoarele unui emigrant recent (DoR #4)
După 15 ani de luptă cu morile de vânt, mi-am pus țara în raniță și m-am mutat la Luxemburg. Acest text este despre ce am lăsat în urmă.
Text de Miruna Cugler. • Ilustrație de Vitalie Chirică.

Căciuliță, coif, virguliță (DoR #1)
De unde au apărut diacriticele, cum au devenit obiect de harță lingvistică și tehnologică, de ce nu le folosim corect și de ce avem nevoie de ele.
Text de Lavinia Gliga.

2 comentarii la „Top 5 texte (din primele patru DoR)

  1. […] This post was mentioned on Twitter by Lavinia Gliga, Decât o Revistă. Decât o Revistă said: Am pus pe site cele mai bune cinci texte din primele patru numere ale DoR, aşa cum le-aţi votat voi: http://bit.ly/h7CGLl #lecturideweekend […]

  2. […] din primele patru numere ale Decât o Revistă – conform voturilor primite de la cititori. Iată-le. Spor la lectură. Tweet February 19, 2011 | Filed Under Recomandări, […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *