Viitor la Purtător: Câștigătorii

De pe 9 mai, de când am anunțat demararea proiectului de burse, am primit câteva zeci de înscrieri. Azi, juriul…

Viitor-la-purtator-01_site

De pe 9 mai, de când am anunțat demararea proiectului de burse, am primit câteva zeci de înscrieri. Azi, juriul a decis.

Iată câștigătorii (în ordine alfabetică):

Irina Bartolomeu, jurnalist&blogger, cu un profil al unui bărbat de 61 de ani, din generația patronilor de mici afaceri de la începutul anilor ’90. Căutarea independenței financiare s-a dovedit mai dificilă decât anticipase, iar acum nu are nici vechimea, nici vârsta pensionării.

Andrei Crăciun, jurnalist freelancer, cu un proiect de reportaj multimedia despre relația dintre tinerele femei românce angajate în multinaționale și viitorul personal. „Va arăta dacă aceste tinere femei își proiectează viitorul în relație cu o familie sau cu un loc de muncă. Vor să aibă copii? Pot să își permită sacrificarea carierelor?”

Georgiana Ilie, reporter Decât o Revistă, cu un articol care va explora, în paralel, cum arată viața unui bătrân la oraș și cea a unuia de la sat. „Ambele povești sunt un pretext pentru a explora soluțiile de sistem de care are nevoie România pentru a răspunde în viitor la numărul tot mai mare de bătrâni și la nevoia crescută de servicii dedicate, care să le asigure o viață decentă.”

Diana Oncioiu, reporter Dela0.ro, cu un articol despre urmările abandonului școlar, ilustrat prin mai multe povești ale unora dintre copiii de la Centrul Pentru Copilul Delincvent  Ghimbav. „Au ajuns aici pentru furt, tâlhărie sau chiar tentativă de omor și cei mai mulți dintre ei nu știu să scrie, să citească sau să socotească. Abandonul școlar este unul dintre primi pași către delincvență, iar poveștile acestor copii sunt cel mai bun exemplu în acest sens.”

Ana Sîrghi, reporter Radio România Internațional, cu un reportaj care, pornind de la povestea unui copil de doi ani care a ajuns în stare vegetativă după un accident de mașină, explorează ce presupune tratarea bolnavilor aflați în stare vegetativă, conștiență minimală sau locked-in în România. „Neoficial, se înregistrează aproape 12 000 de cazuri anual. Pentru pacienții care evoluează din comă spre o stare vegetativă sau stare de conștiență minimală, problema majoră o reprezintă absența structurilor de internare/ primire și îngrijire adecvată.”

„Viitor la purtător” este un concurs de jurnalism pe teme sociale care își propune să contribuie la generarea de materiale jurnalistice care să ducă la o mai bună conștientizare a problemelor de care un individ ar trebui să țină cont în planificarea viitorului personal. Programul de burse este derulat în perioada aprilie 2014 – decembrie 2014 de Decât o Revistă/Asociația Media DoR, împreună cu ING Asigurări de Viață. Suma care va fi alocată realizării unui proiect este de 1.000 euro (brut).

Selecția proiectelor  a fost realizată de un juriu format din Gabriel Dobre, editor Decât o Revistă, Adrian Lungu, senior editor Decât o Revistă, Mircea Vasilescu, redactor-șef Dilema Veche, Cristian Pantazi, redactor-șef HotNews.ro și Carmen Soare, director marketing ING Asigurări de Viață.

1 comentarii la Viitor la Purtător: Câștigătorii

  1. felicitari, abia astept sa va citesc!

Comentariile sunt închise.