#22 Oana Matache

Oana Matache cântă ca backing vocal în trupa surorii ei mai mari, Delia. Are un vlog și e urmărită de peste 100.000 de oameni pe instagram.

”Nu vreau să fiu mămica aia care face față, vreau să fiu mămica aia care face ce vrea ea”.

Oana Matache e mama lui Jessie (1) și în câteva săptămâni va aduce pe lume și un băiețel. Cântă ca backing vocal în trupa surorii ei mai mari, Delia. Are un vlog  și e urmărită de peste 100.000 de oameni pe  instagram. Știe că mulți dintre cei care o urmăresc, ajung la ea pentru că e sora Deliei, dar printre ei există și oameni care o urmăresc pe ea pentru ea. Aceștia i-au fost sprijin când o speriau riscurile celei de-a doua sarcini, apărute la doar șase luni de la prima naștere. Cu ei vorbește când cere sau oferă sfaturi legate de maternitate.

În rest, Oana vrea să-și trăiască intens și prezent rolurile. Când e cu Jessie, să fie cu ea fără să-i fugă ochii în telefon. Când e iubită, să nu se simtă mamă. Iar când e cu prietenele, să vorbească despre cu totul altceva decât ce mănâncă copiii, cum dorm și ce leacuri băbești funcționează.

Își spune că muzica e momentan doar un job. Are nevoie de liniște și de o separare de rolul de mamă ca să poată crea și să se înțeleagă ca artist. Și-a promis încă din copilărie că nu va fi mama pe care scena să o țină departe de cei dragi, așa că e împăcată cu felul în care își ierarhizează prioritățile. În același timp, Oana crede că maternitatea este cel mai puternic exercițiu de auto-cunoaștere, prilej să se scuture cu curaj de convingerile despre viață dobândite sau împrumutate inconștient înainte de a fi mamă.

mame, podcastul despre echilibrul dintre muncă și maternitate, este prezentat de IKEA România.

Episodul este pe Transistor, Spotify, Stitcher, iTunes, Google Podcasts și alte aplicații de podcast, unde puteți asculta și alte interviuri din primul sezon.

Credit Foto: @oanacosanzeana

2 comentarii la #22 Oana Matache

  1. S-au terminat prenumele românești sau am ajuns scărbiți de ele???

    1. Da, mai ales Gigi

Comentariile sunt închise.