Bucureșteanul: Obor Sonor

Când piața își face loc în social media ca punct de întâlnire, fotografiile nu mai sunt de ajuns.

Ai la-ndemână un portret pe de-a-ntregul colat cu sonor din Halele Obor, o drumeție prin precupeție. Nu-i tocmai cronologic, dar nici nu trebuie să fie, pentru că sunetele sunt ordonate pentru imersiune, să redea cât mai bine atmosfera, oferta și contra, târguiala, sunetele și suflul oamenilor din jurul tarabelor. Deci căștile pe urechi, te rog.

Pășești în prima hală prin ușa care scârțâie, te plimbi printre rândurile de mese acoperite de legume și fructe, ieși în aglomerarea de tarabe din curte și nimerești în bazarul încropit din gherete albe din pvc. Te pierzi, ajungi în sectorul cu măcelării și asculți compresoarele din vitrinele frigorifice cât oameni cu șorțuri roșii de cauciuc tranșează iscusit. Revii în prima hală, mai asculți cumpăratorii luând decizii, apoi sărbătorești cu doi mici în muștar la terasa cu umbrele roșii.

Ți se pare important ce ai citit?

Dacă ce citești te ajută, cumpără un abonament digital. E cea mai directă formă de susținere pentru munca noastră. Om cu om, vom strânge o comunitate care nu doar va fi un garant al sustenabilității, ci și una care contribuie și ne sprijină în a răspunde nevoilor prin povești despre cum muncim, cum relaționăm cu mediul, cum putem schimba educația, cum putem construi o societate mai echitabilă, cum putem trăi mai echilibrat.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *