[Documentar One World 2016] Roboțelul de aur

Roboțelul de aur, filmul documentar regizat de Mihai Dragolea și Radu Mocanu care arată viața unei multiple…

Roboțelul de aur, filmul documentar regizat de Mihai Dragolea și Radu Mocanu care arată viața unei multiple campioane europene și mondiale la box, va fi proiectat la festivalul internațional de documentar și drepturile omului One World Romania pe 22 și 23 martie.

Dacă nu ajungi la cinema, îl poți vedea integral mai jos, prin platforma Dafilms.com, între 14 și 20 martie.

Steluța Duță – cunoscută ca „Roboțelul de aur” – o boxeriță de 32 de ani, multiplă campioană europeană și mondială, se pregătește pentru ultimul mare campionat din cariera sa sportivă, cu speranța că acesta îi va aduce ceea ce i-a lipsit întotdeauna: o casă. Abandonată la naștere, Steluța a trăit o viață dificilă în casele de copii în perioada comunistă. Etichetată „copil-problemă”, a fost alungată din cămin la vârstă de 16 ani și a trăit în derivă până la vârstă de 20 de ani, când a fost descoperită de antrenorul și părintele sau adoptiv, Constantin Voicilași. În timp ce se pregătește pentru campionatul european, Steluța decide să se împace cu trecutul: își întâlnește familia biologică și prietenii din copilărie, marcați și ei de experiența instituționalizării.

robotelul de aur

One World Romania revine în București în perioada 21-27 martie cu ediția a noua. 60 de filme documentare (alese din cele 1111 înscrise – de aproape 4 ori mai multe înscrieri față de oricare ediție anterioară) vor fi proiectate în cinematografe și vor fi însoțite de discuții cu regizorii, conferințe și dezbateri.