Ascultă „mame”, un podcast despre muncă și maternitate

„mame” este un podcast despre cum ne creștem copiii când muncim și cum muncim când creștem copii.

mame este un podcast despre cum ne creștem copiii când muncim și cum muncim când creștem copii.

mame este o serie de interviuri cu mame care muncesc în domenii diverse – literatură, fotografie, asistență socială, regie, jurnalism, actorie, antreprenoriat – despre muncă și maternitate, despre echilibrul sau haosul dintre ele, tranziția de la maternitate la muncă, vinovăția, fricile, dar și proiectele care se nasc din întâlnirea celor două. Gazdele podcastului sunt reporterii DoR Oana Sandu și Ana Maria Ciobanu.

„Pentru că am devenit mame aproape în aceeași perioadă și pentru că documentam și scriam împreună de ceva vreme, ne-a fost ușor să vorbim des despre dileme maternitate-muncă”, spun Oana și Ana. „Prin mame încercăm să punem pe masă întrebări despre cum se împacă maternitatea cu munca, cum putem ajunge la un fel de echilibru și dacă există cu adevărat acest echilibru, ce înseamnă maternitatea în 2018 și care sunt presiunile societății de acum, cum ne-a format generația de mame din perioada comunismului, ce reinventăm noi, mamele de azi.”

Oana Sandu și Ana Maria Ciobanu își doresc ca interviurile să devină repere de discuție nu doar pentru mame la început de drum, ci și pentru partenerii și familiile lor, prieteni cu și fără copii, colegi și chiar manageri: „Astfel, am putea vorbi mai sincer despre inegalitățile și provocările dintre maternitate și muncă sau despre cum ne creștem copiii azi, pentru ca din ce în ce mai mulți dintre noi, părinții, să nu se mai simtă singuri.”

Fiecare episod va avea aproximativ 40 de minute și va vorbi despre o anumită temă: cum îți schimbi jobul după ce maternitatea te transformă, inclusiv profesional, cum îți integrezi copilul în orele de muncă atunci când decizi să nu iei pauză, cum și de ce crește eficiența în muncă după naștere, cum faci față unei slujbe care te consumă emoțional când acasă trebuie să fii întreg. Tema muzicală este compusă de Răzvan Gabăr, identitatea vizuală a fost creată de Loreta Isac, iar Horia Baldea este editor de sunet.

Partenerul principal al podcastului mame este AVON, companie care a sprijinit și Toată lumea din familia noastră, proiect jurnalistic al DoR despre fenomenul violenței în familie în România.

mame debutează pe 15 martie cu un episod pilot. În acest interviu, Ana îi povestește Oanei cum a îmbinat anul trecut munca de teren cu programul unui copil mic, ce emoții a iscat această căutare continuă de echilibru între cele două și de ce ajută să vorbim mai mult despre cine suntem ca mame care muncesc.

Echipă
Reporteri: Oana Sandu și Ana Maria Ciobanu
După o idee de Cristian Lupșa
Tema muzicală: Răzvan Gabăr
Editor de sunet: Horia Baldea
Identitatea vizuală: Loreta Isac

mame este al treilea podcast produs de DoR. Abonează-te pe Soundcloud sau în aplicația de podcasting preferată (Podcasts pentru iPhone, Stitcher sau altele pentru Android) ca să nu ratezi niciun episod.

2 comentarii la Ascultă „mame”, un podcast despre muncă și maternitate

  1. Foarte, foarte frumos. M-a uns la suflet cum ati spus voi lucrurile pe care le-am trait si eu.

  2. Imi plac la nebunie noile voastre proiecte, 100 pentru Romania, mame, si in general iubesc DOR.
    Am insa un comentariu: vad ca nici la mame nici la 100 pentru Romania nu ati propus medici – desi pentru ambele exista…tone de chestii de spus din acest domeniu!

Comentariile sunt închise.