Oameni. Cetățeni. Autorități. (Concurs de jurnalism)

Asociația Media DoR/Decât o Revistă lansează concursul de jurnalism Oameni. Cetățeni. Autorități în cadrul căruia…

Asociația Media DoR/Decât o Revistă lansează concursul de jurnalism Oameni. Cetățeni. Autorități în cadrul căruia așteaptă propuneri de proiecte jurnalistice pe teme sociale, economice și cetățenești. Vor fi selectate maxim cinci proiecte, pentru care vor fi rambursate cheltuielile de documentare – cazare și transport, în limita sumei de 3.000 Lei, plătibilă după transmiterea documentelor justificative.

Oameni. Cetățeni. Autorități este un concurs de proiecte jurnalistice pe teme socio-economice și politice cu potențialul de a ilustra modul în care jurnalismul responsabil, de profunzime poate contribui la stimularea aplicării principiilor participării cetățenilor la un proces decizional transparent al autorităților, prin îmbunătățirea comunicării între oameni și instituțiile care le reprezintă interesele într-o democrație funcțională.

Proiectele pot aborda (fără a se limita la acestea) aspecte cum sunt: lipsa de implicare a cetățenilor în procesul democratic, deficiențele de comunicare instituțională, percepția publicului privind eficiența/ineficiența performanței instituționale, implicarea civică și politică a tinerilor, prin noile media, voluntariat, protest, prezența la vot etc.

Dintre proiectele jurnalistice înscrise, vor fi selectate maxim cinci proiecte, în funcție de potențialul impact socio-economic și politic al acestora, dar și de capacitatea autorului de a transforma subiecte importante în povești captivante care să contribuie la creșterea gradului de conștientizare a cititorilor privind importanța implicării fiecărui individ în viața comunității.

Juriul concursului este format din:

  • Mădălina Mocan (director executiv, Centrul Rațiu pentru Democrație)
  • Teodor Tiță (jurnalist)
  • Gabriel Dobre (editor fondator, Decât o Revistă)

Jurnaliștii interesați (angajați la o instituție media, colaboratori sau liber profesioniști) pot trimite o singură propunere de proiect jurnalistic, până pe data de 26 noiembrie 2012, la adresa: jurnalismcivic@decatorevista.ro

Aplicația completă va conține:

– Formularul completat (descarcă-l de aici)
– CV
– Portofoliu (numai dacă nu există link-uri pe care le puteți trece direct în fomular)

Pentru mai multe detalii, citiți regulamentul concursului sau contactați-ne la jurnalismcivic@decatorevista.ro sau la 0728.001.711 (persoană de contact: Ramona Cherciu).

Acest concurs este parte integrantă a proiectului “Jurnalismul responsabil – cale spre participarea civică”, derulat de Asociația Media DoR/Decât o Revistă în perioada octombrie 2012-iunie 2013, realizat cu sprijinul financiar al Fondului pentru Inovare Civică, program finanțat de Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe, sponsorizat de Raiffeisen Bank, administrat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile.

(Sigla concursului a fost creată de David Stroe).