
Pe Bune #16: Judith State
Cum lupți cu propria minte care îți spune că nu ești în stare să creezi un spectacol de dans.
Judith State este dansator profesionist și coregraf. A urmat cursuri de coregrafie la Rapsodia Română, liceul Floria Capsali din București și liceul de arte din Bacău. A absolvit facultatea de litere și limbi străine pentru că, spune ea, atunci nu știa că există secția de coregrafie la UNATC și singurul viitor pe care dansul părea să i-l ofere era în balet la Opera Română, lucru pe care nu și-l dorea. S-a întors la dans prin intermediul emisiunilor Surprize Surprize și Ploaia de Stele. De atunci, Judith a dansat în spectacole ale Teatrului Național București, Teatrului de Operetă și Odeon, a lucrat alături de Răzvan Mazilu timp de șase ani, a călătorit cu burse și pentru cursuri de pregătire la New York, Londra sau Viena, dar a făcut și înconjurul lumii pe vasul de croazieră Queen Mary, premiat pentru spectacolele pe care le oferă. În 2016 a jucat în Sieranevada, rol pentru care a fost nominalizată la premiile Gopo. Lucrurile cu care se luptă în prezent sunt realizarea propriului spectacol, despre care spune că îi este teamă că-i va arăta că nu are nimic de spus în dans, sentimentul de singurătate în comunitatea de dansatori și dorința de sinceritate pe scenă, de a se arăta așa cum este ea, fără să-i pese de ochiul critic al spectatorului.
Ascultă Pe Bune pe Stitcher, Apple Podcasts sau în orice aplicație de podcasting.
Podcastul Pe Bune este prezentat de UniCredit Bank și susținut de BestJobs, două companii care cred în puterea minților creative.
Contribuie și tu la poveștile care vindecă.
Tot ce-am trăit în ultimii doi ani ne-a însemnat pe viață și va lăsa în continuare urme. La DoR vom continua să scriem despre suferințe individuale și colective, cum le înțelegem și le transformăm în surse de putere și încredere, cum reclădim ce nu mai e și cum găsim soluții la lipsurile și ineficiența sistemelor care ne trădează. Cumpără un abonament digital ca să ne susții misiunea.
Abonament digital lunar
15 lei / lună
Abonament digital anual
150 lei / an
Abonament digital cadou
150 lei / an
S-ar putea să-ți mai placă:
Răzleții #6 – Identitate
În acest episod, Alia vorbește despre ce înseamnă să ai o familie bună și cum îți influențează asta alegerile.
Cum ascultăm copiii în pandemie?
Copiii care au între 3 și 6 ani sunt cei mai afectați de izolarea socială pe care pandemia COVID-19 a adus-o. Cum facem să le fim aproape?
Pe Bune #59: Cristina Mazilu
Despre anxietate, burnout și sindromul impostorului, dar și despre plăcerea de a găti.