
Pe Bune #27: Ilinca Manolache
Ce faci când plăcerea pentru teatru dispare, dar nu și dorința de a fi actriță.
Ilinca Manolache s-a născut într-o familie de actori și nu a stat prea mult pe gânduri când a decis să dea admitere la facultatea de actorie la UNATC. După absolvire s-a angajat la Teatrul Mic, unde lucrează și mama ei. În 10 ani, de când joacă, a fost pe scena unora dintre cele mai mari teatre de stat din țară, cum ar fi Teatrul Național din București sau Bulandra, dar și în spații independente ca Green Hours și Godot. Însă în timp a ajuns să simtă că teatrul s-a transformat într-o simplă formă de divertisment și că multe dintre piese se fac pe bandă rulantă, fără să aibă un mesaj în spate. Când a observat că nu mai simte bucurie după o zi de muncă, dar și pentru că programul ei devenise prea încărcat, a decis să se retragă din mai multe spectacole, unele în care juca de cinci-șase ani. Nu știe ce va urma în continuare, dar Ilinca spune că nu va mai intra în proiecte în care nu crede și că e hotărâtă să redescopere cumva plăcerea de a fi acriță.
Pe Ilinca o găsiți în piesele Teatrului Mic.
Ascultă Pe Bune pe Stitcher, Apple Podcasts sau în orice aplicație de podcasting.
Podcastul Pe Bune este prezentat de UniCredit Bank și susținut de BestJobs, două companii care cred în puterea minților creative.
Ți se pare important ce ai citit?
Dacă ce citești te ajută, cumpără un abonament digital. E cea mai directă formă de susținere pentru munca noastră. Om cu om, vom strânge o comunitate care nu doar va fi un garant al sustenabilității, ci și una care contribuie și ne sprijină în a răspunde nevoilor prin povești despre cum muncim, cum relaționăm cu mediul, cum putem schimba educația, cum putem construi o societate mai echitabilă, cum putem trăi mai echilibrat.
Abonament digital lunar
15 lei / lună
Abonament digital anual
150 lei / an
Abonament digital cadou
150 lei / an
S-ar putea să-ți mai placă:
Cum ascultăm copiii cu autism?
Trei mame povestesc cum au găsit soluții prin care să-și poată înțelege mai bine copiii cu autism într-o societate care rar îi ascultă pe cei cu dizabilități.
#20 Domnica Petrovai
Despre trecuturi pe care le tragem după noi în relații, despre masculinitate educată greșit, depresie și cum să fii bine cu tine într-un cuplu.
Scrisori pentru tata
Scrisul m-a ajutat să descopăr cine sunt și să construiesc o relație cu tata.