Pe Bune #27: Ilinca Manolache

Ce faci când plăcerea pentru teatru dispare, dar nu și dorința de a fi actriță.

Ilinca Manolache s-a născut într-o familie de actori și nu a stat prea mult pe gânduri când a decis să dea admitere la facultatea de actorie la UNATC. După absolvire s-a angajat la Teatrul Mic, unde lucrează și mama ei. În 10 ani, de când joacă, a fost pe scena unora dintre cele mai mari teatre de stat din țară, cum ar fi Teatrul Național din București sau Bulandra, dar și în spații independente ca Green Hours și Godot. Însă în timp a ajuns să simtă că teatrul s-a transformat într-o simplă formă de divertisment și că multe dintre piese se fac pe bandă rulantă, fără să aibă un mesaj în spate. Când a observat că nu mai simte bucurie după o zi de muncă, dar și pentru că programul ei devenise prea încărcat, a decis să se retragă din mai multe spectacole, unele în care juca de cinci-șase ani. Nu știe ce va urma în continuare, dar Ilinca spune că nu va mai intra în proiecte în care nu crede și că e hotărâtă să redescopere cumva plăcerea de a fi acriță.

Pe Ilinca o găsiți în piesele Teatrului Mic.

Ascultă Pe Bune pe Stitcher, Apple Podcasts sau în orice aplicație de podcasting.

Podcastul Pe Bune este prezentat de UniCredit Bank și susținut de BestJobs, două companii care cred în puterea minților creative.

 

Contribuie și tu la poveștile care vindecă.

Tot ce-am trăit în ultimii doi ani ne-a însemnat pe viață și va lăsa în continuare urme. La DoR vom continua să scriem despre suferințe individuale și colective, cum le înțelegem și le transformăm în surse de putere și încredere, cum reclădim ce nu mai e și cum găsim soluții la lipsurile și ineficiența sistemelor care ne trădează. Cumpără un abonament digital ca să ne susții misiunea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *