[DoR & Julius Meinl] Bucătăria iubirii

Între timpul petrecut în bucătărie și în online, Sînziana și Alex găsesc loc și pentru poezie în viața lor. O…

Între timpul petrecut în bucătărie și în online, Sînziana și Alex găsesc loc și pentru poezie în viața lor.

Sînziana îl știa pe Alex cu un an înainte să se întâlnească pentru prima dată. Mama ei urmărea Top Chef, emisiunea culinară la care acesta a participat în 2014, și Alex era concurentul ei favorit, pentru că nu se certa cu nimeni și era frumușel. Mereu îi spunea Sînzianei că și-ar dori pentru ea așa un băiat. Coincidența făcea ca cei doi să aibă până și același nume de familie: Iacob.

Alex a câștigat concursul, iar când Sînziana l-a văzut în oraș, s-a dus direct la el și l-a rugat să facă o poză pentru mama ei. Apoi, Alex i-a trimis o cerere de prietenie pe Facebook. Un an mai târziu, au început să-și vorbească și Sînziana i-a trimis poza pe care o făcuseră. La scurt timp după, au avut prima întâlnire în Cișmigiu, chiar după ziua lui Alex.

În prima lună a relației, înainte de a pleca de la el, Sînziana a început să-i lase lui Alex câte o scrisoare cu o poezie scrisă de ea. Scrie poezii de când era mică, mereu i-a plăcut să se exprime în scris; sunt scurte, de cel mult șase versuri, dar trăsnite. Le are pe majoritatea într-un caiet pe care nu l-a văzut decât mama ei. Pentru că nu erau coli A4 în apartamentul lui Alex, improviza. Odată, a rupt în patru o pungă de hârtie de la farmacie și a avut bilețele pentru patru zile. Altă dată, a scris pe hârtia dintr-o cutie de adidași. I le lăsa pe pat, pentru că atunci când venea de la muncă, Alex se ducea direct la culcare. Când le găsea, le citea și apoi le punea cu grijă în cutia laptopului, acolo unde ține toate documentele importante. Îi răspundea cu SMS-uri și mail-uri cu poezii și la a treia întâlnire i-a făcut cadou o carte de poezii de Iv cel Naiv, Nesfârșesc.

Sînziana spune că Alex a fost foarte impresionat de bilete, pentru că era prima oară când cineva își exprima afecțiunea față de el în versuri. Nu prea și-au mai scris de atunci, dar Alex îi lasă uneori Sînzianei mesaje în agendă. De curând, Sânziana își notase o listă de cumpărături: șampon, cremă de piele sensibilă, demachiant. Mai târziu, a găsit toate produsele lângă agendă, împreună cu mesajul „Te iubesc”.

După câteva luni de relație s-au mutat împreună într-un apartament aproape de Cișmigiu. Sînziana, care are 27 de ani, locuise până atunci cu părinții. Pentru că nu știa să gătească, i-a venit ideea ca Alex să o învețe. El are 29 de ani și de la 15 lucrează în domeniul culinar. Acum e bucătar-șef la Domeniul Manasia și o învață pe Sînziana să facă preparate simple, pe care care ea le numește „poezii în farfurie”, cum ar fi lava cake, salată cu broccoli și piersici la grătar, sanvișuri. Pentru că Sînziana are experiență în blogging – are un blog de fashion împreună cu prietena ei Deea –, s-a gândit să documenteze sesiunile de gătit pentru a le împărtăși cu alții. Așa a apărut acum câteva luni blogul Îndrăgostiți în bucătărie. Alex gătește, iar Sînziana e ajutor de bucătar, fotografiază preparatele și scrie instrucțiunile. De obicei, postările sunt despre mâncare, dar în aprilie au făcut și o sesiune foto gătind împreună. Poezia lor, Bucătăria iubirii de Iv cel Naiv, pare scrisă pentru ei. Se încheie așa: „te-am iubit/ oh, cât ți-am gătit”. ●

 

 

Comentariile sunt închise.