[DoR & Julius Meinl] Şi trăiesc fericiţi

În online, Fabuloasa și Otravă sunt vedete. Acasă sunt Diana și Cristi și aceasta este povestea lor de dragoste.…

În online, Fabuloasa și Otravă sunt vedete. Acasă sunt Diana și Cristi și aceasta este povestea lor de dragoste.

Diana Enciu simte că viața alături de Cristian Şimonca are cursul unei poezii, cu strofe, versuri și ritm proprii. La început, ritmul a fost unul lent, sacadat. Diana era una din „tona de gagici care îl citeau pe Otravă”. De la început i s-a părut că Otravă are o anumită poezie în tonul scriiturii, iar mai târziu a descoperit că e la fel și în vorbe.

Blogu lu’ Otravă a început în 2006, ca un apendice la slujba de zi cu zi de la ProTV. Cristian, care și-a primit porecla pentru că e un tip acid, scria despre lucrurile care îl interesează– cum ar fi teatrul, pentru care a moștenit pasiunea de la tatăl lui, actor la Teatrul de Comedie. Tot datorită tatălui său a descoperit poeții ruși, care îi plac foarte mult, în special Serghei Esenin. A crescut într-o casă cu pian, la care tatăl îi cânta mamei Focul vânăt, de același autor.

Pe lângă recenziile la piesele și filmele favorite, Otravă scria și despre alte teme care îl preocupau, de la dependența de tehnologie, la așteptare, la cum n-ar trebui să spui niciodată „niciodată”. Stilul avea un lirism natural, ceea ce o făcea pe Diana să se regăsească în ceea ce scria. Multe articole erau sub formă de liste, asemănătoare unor poezii cu rimă albă: „așteptăm să treacă săptămâna cât mai repede, așteptăm să ne îndrăgostim, așteptăm să mergem la film, să mâncăm o prăjitură bună în oraș, așteptăm să mergem în parc în weekend…”.

La un an după ce Otravă făcea primele postări pe blog, Diana începea să lucreze în fashion. A lucrat la mai multe reviste, iar apoi s-a hotărât împreună cu cea mai bună prietenă a ei, Alina Tanasă, să deschidă agenția FabulousPR&Events. A urmat blogul de fashion Fabulous Muses, care le-a făcut cunoscute atât în țară, cât și în afara ei.

Otravă o urmărea pe Diana pe blog și pe contul personal de Facebook. Se știau din vedere, pentru că frecventau aceleași locuri, dar nu se salutau. Cu toate astea, schimbau link-uri pe Facebook cu melodii de la Florence and the Machine, Lykke Li sau Kings of Leon, și cu filmele preferate. Otravă aseamănă cuplul lor cu cel al lui Guido și Dora, din La Vita e Bella, pentru că i se pare că recreează în viața de cuplu simplitatea și frumusețea din film. Diana crede că atunci când Otravă i-a văzut pentru prima oară colecția cu DVD-uri, a știut cu adevărat că ea e the one.

Deși la început Diana părea inabordabilă – nu era la fel de vorbăreață ca prietena ei, Alina, spune Cristian – primul pas ea l-a făcut, invitându-l în oraș. Prima întâlnire a fost pe 20 aprilie 2013.

De atunci, lucrurile s-au mișcat mult mai repede.

O lună mai târziu, Cristian posta pe blog articolul Trei povești de dragoste și povestea noastră, în care, la final, îi mulțumea Dianei „pentru tot ceea ce ești, pentru tot ceea ce faci, pentru că îți iubești părinții într-un mod atât de frumos, îți mulțumesc pentru că mă faci să zâmbesc, îți mulțumesc pentru că exiști și pentru că mi-ai făcut loc în viața ta.” E articolul preferat al Dianei. Era exact poezia care o atrăsese la început. La puțin timp după, Otravă s-a mutat la ea.

Cununia civilă au făcut-o în secret, în 2014, cu  opt oameni, pe care i-au chemat pentru că aveau nevoie de martori. Un an mai târziu, a urmat și ceremonia religioasă catolică, cu 100 de invitați, care abia atunci au aflat că cei doi erau deja căsătoriți.

Amândoi simt că au ajuns în punctul în care au tot ce își doresc. De când a cunoscut-o pe Diana, care trăiește de ani buni din blogging, Otravă a început să-și promoveze blogul și de mai bine de un an a devenit sursa lui principală de venit. Amândoi au cititori fideli, care, pe lângă articolele pe care le postează, urmăresc și povestea lor de dragoste. O poză cu Diana îmbrăcată în rochie de mireasă în brațele lui Cristian a strâns aproape 2.000 de like-uri pe Instagram.

Pentru că nu a învățat să cânte la pian, Otravă i-a dedicat Dianei poezia părinților lui în cadrul campaniei Julius Meinl, ca un tribut adus poveștii de dragoste dintre ei. Poemul începe cu versurile: „Focul vânăt e gonit de vânt,/ Zările-au uitat să mă mai doară…/ De iubire-ntâia oară cânt,/ La scandal renunț întâia oară. ”●